Antena 3 CNN Externe După ce se vede cu Biden, Netanyahu merge la Trump, la Mar-a-Lago: „Abia aștept să îl întâmpin pe Bibi”

După ce se vede cu Biden, Netanyahu merge la Trump, la Mar-a-Lago: „Abia aștept să îl întâmpin pe Bibi”

de Mia Lungu    |   

Fostul președinte american Donald Trump și premierul israelian Benjamin Netanyahu se vor întâlni joi, la Mar-a-Lago, în Palm Beach, Florida, a anunțat marți Trump, potrivit CNN.

„Abia aștept să-l întâmpin joi pe Bibi Netanyahu la Mar-a-Lago în Palm Beach, Florida. În timpul primului meu mandat, am avut pace și stabilitate în regiune, semnând chiar acordurile istorice Abraham - și le vom avea din nou.

Așa cum am spus în discuțiile cu președintele Zelenski și cu alți lideri mondiali, în ultimele săptămâni, agenda mea de pace prin forță va demonstra lumii că aceste războaie oribile și mortale și conflictele violente trebuie să înceteze. Milioane de oameni mor, iar Kamala Harris nu este în niciun fel capabilă să oprească acest lucru.”, a transmis Donald Trump, marți.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va vizita, joi, SUA, sub presiunea atât a israelienilor, cât şi a administraţiei americane, pentru a pune capăt războiului din Gaza.

Benjamin Netanyahu va avea o întâlnire cu președintele Joe Biden şi se va adresa unei sesiuni comune a Congresului SUA, fiind singurul lider străin care face acest lucru pentru a patra oară.

Vizita îi oferă premierului israelian o oportunitate de a relansa relațiile cu Washingtonul, după luni de tensiuni cauzate de abordarea sa dură față de război și o șansă de a demonstra israelienilor că nu a deteriorat relațiile cu cel mai important aliat al lor.

Șeful guvernului israelian a transmis că, pe această cale, îi va mulțumi președintelui american pentru sprijinul acordat Israelului și urmează să discute despre eliberarea ostaticilor israelieni încă reținuți în Fâșia Gaza, eradicarea Hamas și lupta împotriva Iranului și a aliaților săi din regiune.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile