Antena 3 CNN Externe După ce rușii au atacat Harkov, ucrainenii au lovit cu rachete Belgorod. Cinci morți și 37 de răniți

După ce rușii au atacat Harkov, ucrainenii au lovit cu rachete Belgorod. Cinci morți și 37 de răniți

de Georgiana Marina    |   

Ucraina a ripostat extrem de dur după atacul masiv din Harkov. Militarii Kievului au lovit cu rachete oraşul rusesc Belgorod, iar exploziile au provocat moartea a cinci oameni şi rănirea a 37.

Cinci persoane au fost ucise şi 46 rănite într-un atac ucrainean asupra oraşului Belgorod din sud-vestul Rusiei, vineri seara, a anunţat guvernatorul local, scrie Agerpres. Viaceslav Gladkov a declarat că 37 dintre răniţi, între care şapte copii, au fost duşi la spital.

O înregistrare video de pe tabloul de bord al unei maşini, postat pe reţelele sociale şi pretinzând că demonstrează atacul, arată un alt vehicul aruncat în aer în timp ce se deplasa pe drum. Câteva secunde mai târziu, o explozie este văzută de cealaltă parte a drumului.  

Comisia de Anchetă din Rusia a anunţat pe canalul său de Telegram că a deschis un caz penal privind atacul de la Belgorod.

Autorităţile au raportat, de asemenea, că o femeie a fost rănită sâmbătă în timpul unui bombardament ucrainean asupra oraşului de frontieră Şebekino din regiunea Belgorod.

Între timp, Vladimir Putin face eforturi disperate pentru a opri atacurile Kievului. Liderul de la Kremlin a chemat mercenarii din Africa pentru a ţine piept trupelor ucrainene care înaintează. Potrivit Le Monde, este vorba despre compania privată Medved, afiliată ministerului rus al apărării. 

Ucraina a organizat atacuri frecvente asupra Belgorodului şi a altor regiuni de frontieră ruseşti în ultimele luni. Oraşul a fost punctul central al atacurilor. Kievul şi Moscova spun că nu vizează în mod deliberat civili în războiul care a început când Rusia a trimis mii de soldaţi pe teritoriul vecinului său în februarie 2022. Moscova a numit invazia o "operaţiune militară specială".

Subiecte în articol: Ucraina Rusia Război Ucraina
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile