Antena 3 CNN Actualitate Dunărea a secat la jumătate, iar traficul cu bacul este întrerupt temporar la Bechet

Dunărea a secat la jumătate, iar traficul cu bacul este întrerupt temporar la Bechet

Dunărea este la jumătate din debitul normal pentru această perioadă,  iar traficul este întrerupt temporar la trecerea cu bacul la Bechet.

Societatea care administrează cursele de feribot între localităţile de pe malul românesc, de la Bechet spre Bulgaria, a informat că suspendă temporar cursele.

„Societatea comercială care administrează cursele de feribot între localitățile Bechet și Oryahovo (Republica Bulgaria) a informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că, începând din data de 21/08/2024 ora 18:00, activitatea de transport a fost temporar suspendată din cauza nivelului scăzut al fluviului Dunărea, precum și a condițiilor meteorologice nefavorabile preconizate, și anume vânt puternic. 

De asemenea, am mai fost informați de către societatea comercială despre faptul că ieri, în jurul orei 18, a fost efectuată ultima cursă din Oryahovo, iar în jurul orei 19 din România. 

Vom reveni cu mai multe informații cu privire la reluarea activității”, a declarat Giulia Băzăvan, purtător de cuvânt la Poliția de Frontieră Dolj.

Dunărea este la jumătate din debitul normal pentru această perioadă

Autoritățile recomandă persoanelor care intenţionau să tranziteze în perioada următoare frontiera națională prin PTF Bechet, să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria, după cum urmează:

– pe raza județului Dolj: PTF Calafat;

– pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC) și PTF Turnu Măgurele (BAC);

– pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC);

– pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

Informaţii privind situaţia traficului prin punctele de frontieră se regăsesc consultând aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Subiecte în articol: Dunare secat bechet Bulgaria
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile