"Imponderabilitatea este o stare foarte ciudată. La început ai o stare ușor euforică, pentru că simți că totul plutește, nu mai ai greutate, lași mâinile libere și ele se ridică pur și simplu în atmosferă. Lași creionul, guma, cărțile, documentația de bord și toate plutesc. Dar această stare dispare după câteva ore, pentru că încep să se producă numeroase transformări în organismul uman și îți creează o stare de indispoziție generală tot mai pronunțată. Primele două-trei zile sunt foarte grele", a explicat Prunariu, potrivit digi24.ro.
Astronautul a mai explicat că, în primele zile, cei care ajung în spațiu se simt dezorientați, însă ajung apoi să se obișnuiască.
"O dezorientare destul de pronunțată apare în interiorul stației orbitale, de multe ori simți nevoia să reperezi Pământul, pentru a te raporta într-un fel, deși nu reușești, la gravitația terestră. Și nu reușești. De multe ori când te uiți prin hublou este cu totul altă direcție decât ți-ai închipuit tu în interior. Toate aceste lucruri îți produc o stare ușoară de alertă, de indispoziție, până când te obișnuiești. (...) Este o nouă abilitate pe care o dobândești zburând din ponderabilitate”, spune Prunariu.
Dumitru Prunariu a fost, în 1981, al 103-lea pământean care a zburat în spațiul cosmic.