Președintele suspendat al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, își va petrece perioada următoare în arest la domiciliu.
Încarcerat în Penitenciarul Vaslui, Buzatu a cerut arestul la domiciliu în locul detenției preventive, în care se află din septembrie 2023.
Tribunalului Vaslui a decis în favoarea lui Buzatu în data de 15 aprilie, însă procurorii DNA au contestat decizia.
Curtea de Apel Iași a respins, însă, miercuri, acțiunea DNA.
"După șapte luni și mai bine, iată că Dumitru Buzatu a reușit să-i înduplece pe magistrați și să îi convingă de faptul că nu mai reprezintă un pericol public și poate, deci, să fie trimis în arest la domiciliu.
În toată această perioadă de arest la domiciliu, Buzatu are o serie restricții și obligații pe care trebuie să le îndeplinească. În primul rând, nu are voie să intre în contact cu alți martori din dosar.
El va trebui să anunțe organele judiciare ori de câte ori își schimbă domiciliul sau se deplasează de la domiciliu, în afara cazurilor de maximă urgență.
În plus, trebuie să anunțe organele judiciare și în legătură cu sursele lui de venit. Buzatu nu are voie să participe la întruniri de niciun fel, nici de tip social și nici de tip politic, pe timpul cât va sta în arest la domiciliu", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Buzoianu.
Dumitru Buzatu va sta la țară în arest preventiv
Potrivit Antena 3 CNN, locul ales de Buzatu pentru arestul la domiciliul este locuința sa din satul Mărăseni, comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui.
Fostul președinte al Consiliului Județean a fost trimis în judecată de procurori pentru luare de mită după ce a fost prins anul trecut cu 1,25 milioane de lei în portbagaj.
Mita provenea de la omul de afaceri Emil Savin, zis Farmazon, pentru deblocarea plății lucrărilor unui contract încheiat de firma acestuia din urmă cu Consiliul Județean Vaslui.
Presa a relatat la momentul respectiv că însuși Farmazon a fost denunțător în acest caz.