Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Dulciuri cu E-uri și sucuri cu zahăr, vândute pe holurile școlii: ”Se distruge flora intestinală, apar dureri de stomac”

Dulciuri cu E-uri și sucuri cu zahăr, vândute pe holurile școlii: ”Se distruge flora intestinală, apar dureri de stomac”

Cu dulciuri umplute cu E-uri, snacks-uri pline de sare şi sucuri scăldate în zahăr. Aşa sunt întâmpinaţi elevii unei şcoli din Capitală, deşi legea interzice acest lucru.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Puşi faţă în faţă cu aceste produse, şcolarii cedează tentaţiei. Pe deasupra, sunt bombardaţi şi în mediul online cu reclame la sucuri şi snack-uri aduse de peste ocean.

Pe lângă faptul că sunt expuşi la şcoală, exact unde nu ar trebui, sunt bombardaţi cu reclame şi în mediul online, unde influencerii lor preferaţi promovează snacks-uri extrem de picante şi sucuri pline de chimicale.

Psihologii le recomandă părinţilor şi profesorilor să le explice copiilor care sunt riscurile şi să le aducă exemple concrete.

Totodată trebuie oferită o alternativă sănătoasă copiilor.

În România, aproape 40% dintre copii au probleme cu greutatea. Ţara noastră se situează pe primele locuri în Uniunea Europeană la obezitate infantilă.

Subiecte în articol: dulciuri sucuri şcoli
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile