Antena 3 CNN Actualitate Dulceaţa de porumbe, delicatesă de sezon - Se găsesc foarte greu și conțin multă vitamina C

Dulceaţa de porumbe, delicatesă de sezon - Se găsesc foarte greu și conțin multă vitamina C

Consumate sub formă de dulceţuri, siropuri sau gem, porumbele cresc imunitatea organismului şi ne protejează de răceli.

de Claudia Popovici    |   

Dacă sunteţi în căutarea unor delicatese dulci, dulceaţa de porumbe este o opţiune. Porumbele sunt fructele porumbarului, un arbust din familia rozaceelor.

Ele sunt foarte rare şi cresc doar în locuri greu accesibile şi în cantităţi mici. Dintre toate fructele de pădure, acestea sunt cele mai bogate în tanini.

Taninul este un conservant natural provenit din pielițele, ciorchinii și semințele porumbelor, strugurilor dar și din lemnul butoaielor (în cazul vinurilor).

Cum iarna bate la uşă, consumul este cu atât mai indicat cu cât porumbele sunt bogate în vitamin C şi ne pot proteja în sezonul rece.

Fructele se culeg după prima brumă şi din ele gospodinele prepară un gem parfumat.

Procesul de preparare este unul îndelungat şi migălos. Gustul autentic se obţine dacă gemul este fiert în mod tradiţional.

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile