Antena 3 CNN Life Drumul pe care l-a parcurs Smiley spre culmile succesului. Cât câștigă artistul pentru un concert

Drumul pe care l-a parcurs Smiley spre culmile succesului. Cât câștigă artistul pentru un concert

Andrei Tiberiu Maria, sau Smiley cum este cunoscut publicului larg, a povestit care sunt mecanismele de afaceri ale unui show business marcă locală.

Smiley a contrazis total teoria conform căreia viaţa de artist ar fi una boemă. 

Artistul a afirmat că se poate trezi într-o zi la ora 5:30,după ce cu o seară înainte a adormit la 2, a participat la o emisiune TV, a ajuns şi la sala de sport, iar apoi va merge la repetiţii. „Muncesc în toate orele, în afara celor în care dorm; am câte o oră-două şi pentru mine uneori. Am foarte, foarte puţin timp liber, dar aceasta este alegerea mea”, a declarat artistul pentru Business Magazin.

Parcursul profesional al lui Smiley a început într‑un mod asemănător cu al unor tineri antreprenori din oricare alt domeniu. Și-a început activitatea în producţia de muzică pe un calculator tip 486, cu un software primitiv. ”Mi-am luat primul calculator pe la 15-16 ani, cred că era un 486; mi-am instalat pe el un program de muzică, Impulse Tracker se numea, şi lucram cu acesta în MS-DOS, nu în Windows; am început să fac cu acesta muzică pe calculator.”, spune artistul.

”Primii bani din muzică au fost în jur de 1 milion de lei vechi pentru o piesă; bani de buzunar care îi prindeau bine în vremea liceului. Pentru ai mei nu era totuşi foarte plăcut, fiindcă veneau tot felul de necunoscuţi la noi în casă şi nu prea aveai linişte astfel...A fost frumos, dar eu practic nu am vrut să fiu neapărat cântăreţ, am vrut să fac producţie de muzică, dar dacă soarta m-a dus la 18 ani într-o formaţie”, a adăguat Andrei Tiberiu.

Prima sumă mare de bani câştigată de artist nu a fost însă din muzică, ci dintr-un show TV la care participase, iar toţi banii pe care i-a făcut i-a reinvestit în muzică: în studio, în echipamente, în oameni. Așa a ajuns să construiască HaHaHa Production, care a crescut, iar anul viitor face 10 ani.

”Studioul este cea mai mare bucurie a mea. Bărbaţii au jucării toată viaţa, eu mă bucur că jucăria mea este cea mai mare pasiune a mea şi mă bucur că îmi aduce ceva, mă bucur că nu sunt pasionat de ceasuri, de maşini, de colecţii de obiecte, sunt pasionat de muzică, iar jucăria cea mai frumoasă pe care am reuşit să mi-o construiesc este studioul HaHaHa Production.”, a mai spus Smiley.

Artiştii mari din afară câştigă milioane de euro la un concert. Sumele pentru noi sunt cuprinse între 500 de euro şi 10-20.000 de euro; depinde foarte mult de concert, de tipul artistului.” În cazul Smiley, concertele plătite cel mai bine sunt cele organizate de HaHaHa Production, în locaţii mari. Cel mai mare număr de spectatori pe care artistul l-a avut la un concert plătit a fost la Sala Palatului, unde au ajuns la 5.000 de oameni. Iar în ceea ce priveşte concertele din provincie, acestea nu aduc diferenţe în materie de plată, cel puţin în ceea ce îl priveşte pe el.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile