Antena 3 CNN Actualitate Locale Drumul care duce la Mănăstirea Frăsinei s-a surpat, la scurt timp după blestemele mitropolitului Olteniei

Drumul care duce la Mănăstirea Frăsinei s-a surpat, la scurt timp după blestemele mitropolitului Olteniei

Drumul "Athosului românesc", reabilitat recent, s-a surpat din cauza alunecărilor de teren care au avut loc în zonă. Incidentul s-a produs la scurt timp după semnarea ”documentului de legământ cu blestem", al mitropolitului Olteniei.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Precipitațiile abundente din ultimele zile, din județul Vâlcea, au determinat două alunecări de teren, care au provocat pagube serioase.

Una dintre acestea s-a produs în Berbești, iar cealaltă a condus la surparea drumului care face legătura cu Mănăstirea Frăsinei.

Incidentul s-a produs la scurt timp după scandalul apărut în urma blestemului invocat de mitropolitul Olteniei.

Deși drumul a fost reabilitat în urmă cu doi ani, cu peste 40 de milioane de lei, alunecările de teren au provocat distrugeri majore, iar accesul către Mănăstirea Frăsinei este blocat.

Citește și: ”Document de legământ cu blestem”, semnat de ÎPS Irineu, viral pe internet: “Nimeni să nu mai coboare la această biserică”

"La dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) General Magheru Vâlcea s-au primit două notificări privind producerea unei alunecări de teren și a unei tasări a platformei drumului, ambele pricinuite de precipitațiile abundente din ultima perioadă.

În localitatea Berbești, satul Nou, s-a produs o alunecare de teren, în apropierea unei gospodării, iar în localitatea Muereasca, sat Gura Văii, pe DJ 658, s-a produs o tasare a platformei drumului de acces către Mânăstirea Frăsinei, pe o lungime de 40 - 45 ml”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Potrivit reprezentanților ISU Vâlcea, traficul va fi deviat pe o altă rută, astfel încât circulația către Mănăstirea Frăsinei să poată fi desfășurată în continuare.

"În acest moment, se lucrează la amenajarea unei porțiuni de drum pe care se va devia traficului rutier”, au mai menționat reprezentanții ISU Vâlcea

Drumul care duce către Mănăstirea Frăsinei a fost modernizat cu fonduri obținute de la bugetul de stat, iar autoritățile județene au declarat, la momentul inaugurării, că zonele cu probleme au fost consolidate.

După doi ani de la finalizarea lucrărilor, drumul  "Athosului românesc” a fost afectat, din nou, de alunecările de teren.

Blestemele mitropolitului Olteniei

În urma emiterii "documentului de legământ cu blestem", semnat de mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, călugărilor de la "Athosul românesc” le este interzis să coboare și să slujească în Biserica din Vale, cunoscută și sub numele de Biserica pentru femei.

În urmă cu mai bine de două secole, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a interzis intrarea femeilor în Mănăstirea Frăsinei, printr-o hotărâre gravată pe o piatră.

În prezent, potrivit "documentului de legământ" al mitropolitului, preoții sunt blestemați dacă vor încerca să sfințească la una dintre mănăstirile din județul Vâlcea.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile