Antena 3 CNN Actualitate Drum liber pentru ridicarea vizelor spre Canada. Belgia anunță că a ajuns la un acord privind CETA

Drum liber pentru ridicarea vizelor spre Canada. Belgia anunță că a ajuns la un acord privind CETA

Belgia a deblocat tratatul de liber-schimb cu Canada, ceea ce, pentru români, reprezintă posibilitatea de călători fără vize în Canada din 2017.

Radu Tudor, realizatorul emisiunii ”Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, a salutat această decizie, arătând că acest stat are o ”piață economică și socială foarte interesantă, chiar provocatoare”.

Autorităţile belgiene au ajuns joi la un compromis pe tema acordului de liber-schimb dintre Uniunea Europeană şi Canada, acord cunoscut sub numele de CETA, scrie presa internațională.

”S-a ajuns la un acord”, a declarat, joi, premierul belgian Charles Michel, la încheierea unei noi reuniuni cu diferitele regiuni şi comunităţi lingvistice belgiene. Este ”o veste bună pentru Belgia la nivel european”, a spus Michel.

'În sfârşit am ajuns la un acord între belgieni', a declarat la rândul său premierul regiunii belgiene Valonia, socialistul Paul Magnette, care se opunea semnării CETA în forma iniţială. 'Valonia este extrem de fericită că solicitările noastre s-au putut face auzite', a adăugat el.

Documentul urmează să fie trimis acum ambasadorilor celorlalte state membre ale Uniunii Europene şi parlamentelor regionale belgiene. Textul va ajunge şi pe masa oficialităţilor canadiene, care urmează să se pronunţe asupra textului înainte ca acordul să poată fi semnat, menţionează DPA.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: Canada viza Belgia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile