Antena 3 CNN Externe Mapamond Drama unui bărbat chinuit de iubită, care a slăbit 28 de kilograme în 2 luni. Îl bătea şi nu-l lăsa nici măcar la toaletă

Drama unui bărbat chinuit de iubită, care a slăbit 28 de kilograme în 2 luni. Îl bătea şi nu-l lăsa nici măcar la toaletă

de Claudia Popovici    |   

Un bărbat din Marea Britanie a povestit abuzul emoțional, fizic şi psihic la care l-a supus iubita sa, care l-a forțat şi să slăbească 28 de kilograme în două luni. Femeia a preluat total controlul asupra banilor lui, l-a izolat complet şi i-a impus o serie de reguli stricte, printre care şi mersul la toaletă. Dacă nu le respecta, era era drastic pedepsit. Aflat la capătul puterilor, el a cerut ajutor. Un oficial al poliției a numit situația cel mai grav caz în care cineva și-a impus voința asupra altcuiva și l-a controlat complet, scrie publicaţia People.

Totul a început în iulie 2021 atunci când Gareth Jones a cunoscut-o online pe Sarah Rigby, ambii în vârstă de 41 de ani. Primele luni ale relaţiei au decurs foarte bine, iar bărbatul chiar a crezut că şi-a găsit în sfârşit perechea potrivită. 

„Cred că asta se numește manipulare prin iubire,” a declarat Jones pentru BBC despre începuturile relației.

„Mă gândeam: Cum poate cineva să fie atât de iubitor? Te surprinde... crezi că poate ea este aleasa și că va funcționa. Era foarte intens", a mai spus el. 

Totuși, aparențele s-au destrămat rapid. În câteva luni, mania controlului lui Rigby a devenit evidentă când l-a forțat pe Jones să se mute în casa ei din Winsford, unde i-a cerut să plătească chirie, deși locuința era deținută de tatăl ei, au spus polițiștii.

Ea a preluat controlul complet asupra finanțelor lui, l-a izolat de cei dragi și a impus reguli stricte. Deși Jones lucra de acasă, nu avea voie să fie singur în casă și nu i s-a dat niciodată cheia locuinței.

Mai mult, Rigby l-a împiedicat, de asemenea, să folosească toaleta pentru nevoile de bază sau să facă duș, iar la intrarea și ieșirea din casă îl percheziționa pentru a se asigura că „nu lua nimic ce ea nu aproba,” potrivit poliției.

Bărbatul a fost supus unei diete foarte strice cu pedepse fizice şi psihice

Dieta lui Jones a fost, de asemenea, strict controlată de Rigby, iar dacă nu respecta ordinele ei, îl abuza în diferite moduri, de la refuzul de a-l hrăni la atacuri fizice, care includeau mușcături, lovituri și zgârieturi, potrivit BBC.

„Mă punea să dorm pe podea fără pături, dacă lucrurile nu mergeau cum voia ea, ca o pedeapsă,” a spus Jones pentru publicație.

„Nu aveam voie să fac duș sau să mă bărbieresc, sau să folosesc toaleta. Trebuia să mă țin și să încerc să ajung la supermarketul local, la un pub sau la un restaurant", a mai povesti el. 

Pentru a descrie abuzul lui Rigby, Jones a povestit pentru BBC cum, în timpul unei excursii la Londra, au vizitat Harrods, un magazin de lux, iar ea a spus: „Nu plecăm până nu-mi cumperi ceva scump.”

„M-a zgâriat prin pulover, iar brațul meu sângera, până când m-a forțat să-i cumpăr ceva scump,” a adăugat el pentru publicație.

Rigby l-a abuzat verbal și psihologic, numindu-l „gras, urât și dezgustător,” a spus poliția. Abuzul fizic și financiar la care a fost supus a dus la pierderea a 28,5 kg în doar două luni.

De asemenea, Rigby i-a spus în repetate rânduri lui Jones că, dacă va spune cuiva despre abuz, ea va spune poliției că el a atacat-o.

Părinţii l-au implorat să renunțe la relaţie şi să ceară urgent ajutor specializat

Totuși, comunicând în secret cu mama sa și ștergând mesajele pentru a evita abuzul, Jones a reușit, în cele din urmă, să se strecoare pentru a o întâlni la o cafea. Mama lui „a izbucnit în lacrimi” când a aflat de situația lui, a mai povestit el. 

„M-am gândit: Nu-mi pot pune familia să treacă prin asta mai mult,” a spus Jones. „Mă implorau să plec.”

În martie 2022, Jones a decis să caute ajutor de la ManKind Initiative, o organizație de caritate din Marea Britanie care oferă sprijin victimelor masculine ale abuzului domestic, apoi s-a dus la poliție.

A plecat „doar cu hainele de pe mine,” a primit terapie și a început să-și reconstruiască finanțele și relațiile de la zero.

„Aveam o stimă de sine scăzută din cauza abuzului constant”, a mai spus el. 

Femeia agresoare a fost condamnată la 20 de luni de închisoare cu suspendare

Doi ani mai târziu, în mai 2024, Rigby a fost condamnată la 20 de luni de închisoare (cu suspendare pentru doi ani) după ce a pledat vinovată pentru comportament coercitiv și controlator. Jones a obținut, de asemenea, un ordin de restricție pe cinci ani împotriva fostei sale abuzatoare.

Într-o declarație emisă după condamnare, detectivul Sophie Ward de la Poliția Cheshire a numit situația lui Jones „cel mai grav caz de comportament coercitiv și controlator pe care l-am văzut vreodată.”

„Deși femeia a pledat în cele din urmă vinovată, nu a arătat nicio remușcare pentru acțiunile ei,” a continuat Ward.

„Deși victima nu va putea uita niciodată ce i s-a întâmplat, sper că încheierea acestui caz îl va ajuta să meargă mai departe și să înceapă să-și reconstruiască viața.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile