Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Dragoş Tudorache: "Oamenii trebuie întrebaţi şi ascultaţi"

Europarlamentarul Dragoş Tudorache: "Oamenii trebuie întrebaţi şi ascultaţi"

Europarlamentarul Dragoş Tudorache (Renew Europe) a vorbit, în cadrul unei transmisiuni Live pe pagina de Facebook Be EU, despre viitorul Uniunii Europene şi despre politica pe care europarlamentarii trebuie să o adopte pentru a construi un viitor european.

de Sabina Iosub    |   

"Această revenire la normalitate poate părea, pentru unii, o revenire dificilă de la viaţa virtuală la cea fizică. Pentru noi, în mare parte, lucrurile au decurs oarecum firesc pentru că aveam posibilitatea întâlnirilor fizice. E drept că acum ne putem întâlni şi cu cei pentru care lucrăm, ceea ce este foarte important, cu foarte multe persoane interesate pe proiectele de legislaţie la care lucrăm.

Nu e un secret că în această perioadă ne-am concentrat foarte mult pe finalizarea Conferinţei pentru viitorul Europei, am văzut această săptămână, pe 9 mai, care au fost rezultatele, iar de acum înainte vom vedea cum le punem în practică.

A fost o activitate în care Parlamentul European a fost foarte investit pentru că reprezintă, de fapt, vocea cetăţenilor, vocea alegătorilor care ne spune ce fel de Europă îşi doresc să vadă în anii care vin, spre ce ar trebui să tindem ca organizaţii.

Cred că acesta este mesajul pe care nu putem să îl ignorăm, indiferent ce poziţie vom adopta, susţinem sau nu modificarea de tratate, apare deja această discuţie în spaţiul public şi între statele membre, însă cred că cea mai importantă concluzie este că oamenii trebuie ascultaţi. Oamenii trebuie întrebaţi în primul rând. Avem nevoie de un exerciţiu democratic nu doar cu astfel de ocazii, ci cu un exerciţiu democratic oarecum structurat prin care, în mod constant, să avem posibilitatea de a întreba oamenii ce anume îşi doresc, cum îşi văd ei viitorul în această Europă unită.

Doar aşa vom putea ţine proiectul adaptat şi mai apropiat de cetăţeni şi ăsta e un obiectiv important pentru noi", a declarat europarlamentarul Dragoş Tudorache.

Interviul integral, în clipul video de mai jos.

Subiecte în articol: Dragoș Tudorache
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile