Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Dr. Tudor Ciuhodaru, cinci semne clare că ar trebui să mergem la medic după o înţepătură de ţânţar: "Nu le neglijaţi"

Dr. Tudor Ciuhodaru, cinci semne clare că ar trebui să mergem la medic după o înţepătură de ţânţar: "Nu le neglijaţi"

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 18:42 27 Iun 2023 Modificat la 18:42 27 Iun 2023

Întrebat când ar trebui să ne îngrijoreze înțepăturile de țânțari dr. Tudor Ciuhodaru a spus:

"Nu neglijați niciodată înțepăturile din țânțar, pentru că se pot transmite și boli, unele dintre ele letale. Sunt cinci semne de alarmă care ar trebui să ne indice prezentarea la spital, mai ales că nu mai vorbim de rarități cat despre West Nile şi Zika.

Atunci când avem febră mare, când doare capul, când vărsăm, când apar tulburări de vedere, fotofobia, când se alterează starea generală în interval de 2-3 zile după înțepătură de țânțar este un clar semnal de alarmă că am putea dezvolta o neuroviroză de tipul dacă vreți, lui West Nile, care necesită tratament de urgență.

Şi mare atenție vorbim despre țânțari care au ajuns în Europa. Nu e o noutate că acest țânțari-tigru este în București  de prin 2012, iar noi dacă vorbim despre epidemii de West Nile, a mai avut astfel de cazuri.

Prevenția este cea mai importantă. Cel mai este, cel mai important este să încercăm să eliminăm toate sursele de apă, apa care băltește în subsolul pe lângă casă, vă dați seama că este zona în care se înmulțesc.

Dar țineți cont că acest țânțar-tigru este mai orientat, zboară și în timpul zilei, nu se ferește de lumină, zboară la înălțime mică și ne poate mușca, iar între țăpăturile sunt extrem de pruriginoase.

Pe de altă parte, a utilizat plasele de țânțari. A verifica integritate a plaselor de țânțari este o măsură elementară de prevenție și există la ora actuală tot felul de soluții, care se pot aplica pe piele și care pot îndepărta aceste insecte.

Așa că, una peste alta, sunt mai multe înțepături de țânțar posibil, dar prevenția este cea mai importantă și țineți cont că se pot transmite foarte multe tipuri de infecție, mai ales de tip viral în aceste înțepături, iar pe de altă parte, nu există tratament specific", a spus medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN. 

Citește mai multe din Decisiv
» Citește mai multe din Decisiv
TOP articole