Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dr. Mihaela Bilic: Salata de boeuf poate fi foarte bună dietă, cu o singură condiţie

Dr. Mihaela Bilic: Salata de boeuf poate fi foarte bună dietă, cu o singură condiţie

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 17:42 21 Dec 2017 Modificat la 17:42 21 Dec 2017

Salata de boeuf, un preparat care se va afla pe mesele multor români în perioda sărbătorilor de iarnă, se poate transforma într-un aliment sănătos care nu va fi astfel o bombă calorică.

Trebuie să ținem cont însă de cantitatea de maioneză pe care o folosim, ne spun medicii.

”Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug. Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine.

Salata boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan, în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide. Singura menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta, porţia corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare”, a scris medicul Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
 

Etichete: mihaela bilic
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole