Antena 3 CNN Actualitate Două restaurante din București, închise din cauza gândacilor şi mucegaiului

Două restaurante din București, închise din cauza gândacilor şi mucegaiului

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:07 24 Noi 2022 Modificat la 11:07 24 Noi 2022

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat două restaurante din București, unul din mall-ului Park Lake și altul din sectorul 2.

Comisarii au dat amenzi de 50.000 lei și au închis ambele restaurante până la remedierea deficiențelor.

Abaterile constatate au fost:

- schimbarea stării termice a produselor alimentare (produse alimentare refrigerate regăsite în congelator)

- comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare

- comercialziarea unor produse alimentare cu modificari organoleptice (zone cu mucegai, miros înțepător nespecific)

-comercializarea unor produse alimentare aflate în afara datei limită de consum

- prezența insectelor moarte (gândaci) în interiorul frigiderului vertical

- utilizarea unor tocatoare cu grad avansat de uzură

- folosirea unor spații de depozitare necorespunzătoare

- existența, în zona de desfășurare a procesului tehnologic, a unor echipamente cu chedere depreciate fizic (rupte) cu acumulare de impurități macroscopice, grătare cu exfoliere de vopsea, cu puncte de rugină

- folosirea unor hote cu acumulare de fum în strat gros, la fantele de aerisire, acumulare de impurități de culoare neagră, grăsime

- existența pavimentului murdar cu strat grosier de impurități, rastele/rafturi de depozitare murdare, cu impurități de culoare neagră, cu acumulare de impurități în strat grosier

- utilizarea unor vitrine frigorifice cu acumulare de gheață, lichid mucilaginos înghețat, puncte de rugină, cu chedere rupte

- folosirea unor tăvi și ustensile de bucătărie neigienizate, cu acumulare evidentă de materie organică

- folosirea unor ingrediente și a unor preparate culinare fără elemente de identificare și caracterizare

- lipsa menționării în meniul de prezentare a produselor cu proveniența din produse congelate, precum și prezenta alergenilor.

Etichete: restaurant mizerie ANPC
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole