Antena 3 CNN Externe Două persoane au murit și 13 au fost rănite după ce un bloc din Napoli s-a prăbușit

Două persoane au murit și 13 au fost rănite după ce un bloc din Napoli s-a prăbușit

Două persoane au murit și 13 au fost rănite după prăbușirea parțială a unei clădiri dintr-un cartier de locuințe în stare avansată de degradare de la periferia orașului Napoli, din sudul Italiei.

Incidentul din Scampia a avut loc luni noaptea, la etajul trei al Vela Celeste, cel mai populat dintre cele patru blocuri în formă de velă care urmează să fie demolate ca parte a unui proiect de reabilitare în această zonă defavorizată.

Martorii au descris că au auzit un „bubuit teribil” în momentul în care o parte a structurii s-a prăbușit pe etajele inferioare, conform rapoartelor din presa italiană, scrie The Guardian

Cele două victime sunt Roberto Abbruzzo, 29 de ani, și Margherita della Ragione, 35 de ani. Răniții, inclusiv șapte copii, au fost transportați la spitalul Santobono din Napoli, unde doi dintre ei au fost raportați în stare gravă.

Pompierii au lucrat pe parcursul nopții pentru a evacua aproximativ 800 de rezidenți care așteptau să fie relocați ca parte a proiectului ReStart Scampia. Procurorii din Napoli au deschis o anchetă pentru a stabili cauza prăbușirii.

„Suntem profund întristați de tragedia de aseară”, a spus primarul din Napoli, Gaetano Manfredi. „Serviciile noastre sociale oferă asistență rezidenților și tehnicienii finalizează verificările de siguranță. Acum este momentul să ne gândim la victime – dar vreau să subliniez că proiectul nostru de reabilitare nu se va opri și angajamentul nostru față de Scampia va fi și mai puternic decât înainte.”

Prim-ministrul italian, Giorgia Meloni, a exprimat condoleanțe victimelor și familiilor acestora. Complexul de locuințe, cunoscut sub numele de Le Vele di Scampia (Velele din Scampia), a fost construit între anii 1960 și 1970, la nord de Napoli, și a devenit cunoscut ca un cartier cu sărăcie extremă și un loc al războaielor mafiote.

Proiectul de regenerare urbană, în valoare de aproximativ 18 milioane de euro, face parte dintr-o încercare a autorităților de a elimina reputația Scampiei pentru criminalitate, precum și stigmatul care a persistat de când a fost decorul fictiv pentru serialul de televiziune de succes din 2008, Gomorrah, bazat pe bestsellerul despre mafia Camorra, scris de Roberto Saviano.

Demolarea blocurilor a început în 2020.

Subiecte în articol: Italia Napoli cladire prabusita morti
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile