Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie în dosarul accidentului în care a murit studenta Gabi Rîpan, în Cluj

Răsturnare de situaţie în dosarul accidentului în care a murit studenta Gabi Rîpan, în Cluj

La doi ani de la cumplitul accident în care studenta Gabi Rîpan şi-a pierdut viaţa în Cluj, judecătorii Tribunalului Cluj au luat o decizie drastică şi au schimbat încadrarea juridică în favoarea lui Ştefan Tudor Cîrje.

de Alin Tarnovschi    |   

Pe 10 martie 2021, judecătorii Tribunalului Cluj au decis ca şoferul vinovat de accident, Ştefan Tudor Cîrje, cel care ar fi avut o relaţie cu Gabi Rîpan, studenta din Suceava care a murit în teribilul accident, să fie judecat pentru ucidere din culpă şi nu pentru omor, aşa cum a fost cercetat de procurori.

Astfel, pedeapsa pe care o riscă şoferul este una cu mult mai mică decât cea prevăzută în cazul infracţiunii de omor.

Mai mult, tânărul ar putea primi chiar o pedeapsă de închisoare cu suspendare şi nu va sta nicio zi în spatele gratiilor, mai ales că le-a arătat judecătorilor că, în ciuda faptului că i-a fost amputat un picior, şi-a continuat viaţa şi a devenit antrenor de fitness.

Alte motive pentru care judecătorii au decis schimbarea încadrării juridice din omor în ucidere din culpă au fost şi faptul că şoferul nu consumare substanţe interzise, aşa cum s-a vehiculat iniţial, şi nici nu are antecedente penale.

Peste o lună, urmează ultimul termen de judecată în acest dosar, iar la final, Tribunalul Cluj va pronunţa şi sentinţa în cazul lui Ştefan Tudor Cîrje.

Cum s-a produs cumplitul accident în care şi-a pierdut viaţa Gabi Rîpan

Tragedia s-a produs în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, atunci când Gabi Rîpan, o studentă din Suceava aflată în Cluj-Napoca, l-a lăsat pe Ştefan Tudor Cîrje să îi conducă maşina, un Mercedes primit cadou de la părinţi la împlinirea vârstei de 18 ani.

Pe drumul dintre Gilău şi Cluj-Napoca, şoferul a încercat să o impresioneze pe Gabi şi să îi arate cum ştie el să conducă Mercedesul CLS, astfel că a făcut câteva greşeli ce s-au dovedit a fi fatale pentru tânăra studentă.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că tânărul conducea pentru prima dată maşina Mercedes-Benz CLS 500 4Matic, proprietate a Gabrielei Rîpan, astfel că nu cunoştea maşina; a condus cu o viteză de aproximativ 150 de km/h pe carosabilul acoperit cu polei; a cuplat modulul SPORT al maşinii şi a decuplat sistemele de protecţie ale maşinii.

Astfel, la un moment dat, maşina a derapat şi s-a izbit violent de un stâlp metalic, iar maşina s-a rupt în două. Gabi Rîpan a murit câteva ore mai târziu, în timp ce Ştefan Tudor Cîrje a rămas fără un picior.

Subiecte în articol: Gabi Rîpan Cluj accident
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă