Antena 3 CNN Externe Donald Trump vrea să o lase pe Kamala Harris fără banii strânși pentru campania lui Joe Biden

Donald Trump vrea să o lase pe Kamala Harris fără banii strânși pentru campania lui Joe Biden

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Responsabilii campaniei prezidențiale a lui Donald Trump au depus la Comisia Electorală Federală din SUA o plângere împotriva vicepreședintelui Kamala Harris, într-o tentativă de a bloca accesul acesteia la banii donați pentru realegerea lui Joe Biden, relatează The Guardian.

În documentul de opt pagini depus de consilierul David Warrington se invocă încălcarea legilor federale.

"Este vorba de mai mult decât o de contribuție de 91,5 milioane de dolari transferată de la un candidat la altul. Este o bătaie de joc la adresa legilor federale privind finanțarea campaniilor. Candidaților federali le este interzis să păstreze contribuțiile pentru alegerile la care nu participă.

Campania 'Biden for President 2024' nu a exprimat nicio intenție de a rambursa sau de a realoca în mod corespunzător pentru alegerile generale fondurile pe care le-a primit deja. Acest lucru face ca toate aceste contribuții să fie excesive", se afirmă în plângerea echipei lui Donald Trump.

Demersul republicanilor vine după ce intrarea vicepreședintei Harris în cursa pentru nominalizarea prezidențială a relansat competiția și a reaprins interesul donatorilor pentru candidatul Partidului Democrat.

Harris, sprijinită direct de Joe Biden, a reușit să atragă donații suplimentare de 100 de milioane de dolari în primele 36 de ore de la anunțul că actualul președinte al SUA se retrage din cursa pentru Casa Albă.

Campania sa a replicat demersului făcut de echipa lui Trump spunând că este o manevră "pentru distragerea atenției", bazată pe "afirmații juridice nefondate, precum cele din ultimii ani, menite să anuleze voturi și să fure alegeri".

Kamala Harris trece înaintea lui Donald Trump în intențiile de vot

Un nou sondaj privind susținerea lui Kamala Harris, o arată pe vicepreședinta SUA cu un ușor avans față de Donald Trump, în cursa pentru Casa Albă, după retragerea lui Joe Biden, potrivit The Guardian.

Sondajul Reuters/Ipsos realizat luni și marți - după ieșirea din cursă a lui Joe Biden - a arătat că ea are un sprijin de 44% la nivel național, peste cele 42 de procente ale lui Trump.

Un sondaj anterior, efectuat înainte ca Biden să își suspende campania, o arăta pe Harris la egalitate cu Trump, cu un sprijin de 44%, ceea ce se situa în marja de eroare a sondajului.

Cel mai recent sondaj a arătat că 56% dintre alegătorii înregistrați au fost de acord cu o afirmație conform căreia Harris, în vârstă de 59 de ani, a fost "agilă mental și capabila să facă față provocărilor".

În comparație, 49% dintre participanți au spus același lucru despre Trump, în vârstă de 78 de ani. Doar 22% dintre alegători l-au evaluat astfel pe Biden.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile