Antena 3 CNN Externe Donald Trump spune că Gaza ar putea fi „mai grozavă decât Monaco”: „Totul e excelent. Vremea, apa, clima”

Donald Trump spune că Gaza ar putea fi „mai grozavă decât Monaco”: „Totul e excelent. Vremea, apa, clima”

de Robert Kiss    |   

Candidatul republican la alegerile din SUA, Donald Trump, a spus luni că Gaza ar putea fi „unul dintre cele mai bune locuri din lume”, susținând că poporul palestinian care locuiește acolo nu a făcut suficient pentru a-și exploata locația mediteraneană.

Acesta a fost întrebat într-un interviu la un post de radio dacă Gaza ar putea rivaliza cu Monaco dacă ar fi „reconstruită în mod corect”.

„Ar putea fi mai grozavă decât Monaco. Are cea mai bună locație din Orientul Mijlociu, cea mai bună apă, totul e excelent, a răspuns Trump, potrivit Barron's.

Trump a spus că „a fost acolo” și că asta l-a făcut să spună „wow” – deși a susținut că localnicii „nu au profitat niciodată” de poziționarea lor de pe malul mării.

„Ar putea fi cel mai frumos loc. Vremea, apa, totul, clima -- ar putea fi atât de frumos. Ar putea fi cel mai bun loc din Orientul Mijlociu, chiar ar putea fi unul dintre cele mai bune locuri din lume”, a spus Trump.

Declarațiile lui Trump au fost făcute în ziua comemorării atacurilor Hamas asupra Israelului, care au dus la moartea a 1.206 de persoane, majoritatea civili. Masacrul a declanșat războiul din Gaza.

Potrivit ministerului sănătăţii din Gaza, condusă de Hamas, 41.909 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise de la începutul războiului. 

Este posibil ca Trump să fi fost inspirat de ginerele său și fostul angajat de la Casa Albă Jared Kushner, care a sugerat în februarie ca Israelul să golească Gaza de civili pentru a debloca potențialul „proprietății de pe malul apei”.

Subiecte în articol: Donald Trump Fasia Gaza Gaza monaco Israel
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile