Antena 3 CNN Externe Donald Trump spune că a aflat cum vor democrații să fraudeze alegerile: "Nu există nicio verificare, de niciun fel"

Donald Trump spune că a aflat cum vor democrații să fraudeze alegerile: "Nu există nicio verificare, de niciun fel"

de Adrian Iclozan    |   

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a invocat, luni, o lege în vigoare de aproape 40 de ani în Statele Unite drept argument pentru a acuza Partidul Democrat că se pregătește să fraudeze alegerile prezidențiale din acest an, relatează CNN.

Așa cum a procedat în numeroase alte cazuri, Trump nu a prezentat dovezi în sprijinul acuzațiilor. 

Textul invocat de fostul președinte republican se numește "Legea privind votul prin corespondență al militarilor și cetățenilor americani din străinătate" sau UOCAVA.

Actul legislativ a intrat în vigoare din 1986 și permite categoriilor enumerate anterior să voteze prin corespondență, fără a se prezenta în mod efectiv la secția de votare.

„Democrații vorbesc despre faptul că muncesc din greu pentru a obține milioane de voturi de la americanii care locuiesc în străinătate. De fapt, ei se pregătesc să FRAUDEZE! Vor folosi UOCAVA pentru a obține buletine de vot, (vor folosi) un program care trimite prin e-mail buletine de vot în străinătate, fără nicio verificare a cetățeniei sau a identității, de niciun fel”, a spus Trump într-o postare semnalată de sursa citată.

CNN amintește că fostul președinte minte în mod frecvent în legătură cu rezultatul alegerilor pe care le-a pierdut în 2020 în fața lui Joe Biden și invocă diverse teorii conspiraționiste în sprijinul afirmațiilor sale false.

Trump nu vrea a doua dezbatere cu Harris și insistă că a câștigat-o pe prima

Fostul președinte Donald Trump a susținut într-un interviu difuzat luni de Fox News că ar fi "un lucru rău pentru țară" dacă el și contracandidata sa democrată pentru Casa Albă, Kamala Harris, ar participa la o nouă dezbatere televizată "în timp ce americanii deja votează". 

„Am făcut deja două dezbateri și, știți, au fost bune. Dar a o face pe a treia în timp ce toată lumea votează ar fi foarte târziu. Odată ce alegerile încep - și au început - este un lucru foarte rău să faci o dezbatere în timpul numărării voturilor. Cred că ar fi un lucru foarte rău pentru țară”, a declarat Trump.

El s-a referit la faptul că sunt state precum Virginia, Minnesota și Dakota de Sud în care  votul anticipat a început la 20 septembrie.

Precizarea lui Trump vine după ce Kamala Harris a acceptat invitația CNN de a participa la o altă dezbatere prezidențială în data de 23 octombrie.

„Vicepreședintele Harris este gata pentru o nouă oportunitate de a împărți scena cu Donald Trump. Donald Trump nu ar trebui să aibă nicio problemă în a accepta această dezbatere”, a declarat Jen O'Malley Dillon, președintele campaniei lui Harris. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile