Antena 3 CNN International News Donald Trump se pregăteşte să spulbere ultimul obstacol din calea nominalizării sale pentru Casa Albă

Donald Trump se pregăteşte să spulbere ultimul obstacol din calea nominalizării sale pentru Casa Albă

Fostul președinte american Donald Trump este pe cale să tranșeze soarta alegerilor primare din Partidul Republican și să-și adjudece postura de candidat pentru Casa Albă din partea acestei formațiuni.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Trump este favorit înaintea alegerilor primare din statul New Hampshire, care au loc astăzi.

El o are drept contracandidat doar pe Nikki Haley, fostă ambasadoare a SUA la ONU, după ce Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, s-a retras din cursă în urma înfrângerii din Iowa și a anunțat că-l sprijină pe fostul președinte.

Deși la mare distanță de Trump, Haley a rămas să-și joace șansa până la capăt, spre deosebire de Ron DeSantis.

Citește și: Ron DeSantis se retrage din cursa pentru Casa Albă și anunță că îl sprijină pe Donald Trump | CNN: "O lovitură devastatoare!"

"Știm că 70% dintre americani nu vor o revanșă Trump-Biden. Știm că oamenii sunt îngrijorați de viitorul economiei noastre, de modul în care vom securiza granița, de modul în care îi vom educa pe copiii noștri, de modul în care vom restabili legea și ordinea.

Ei sunt îngrijorați de războaiele din lume și știu că avem nevoie de cineva care nu este distras (de la obligațiile funcției prezidențiale, n.r.).

Este vorba despre a alege între a avea mai multe astfel de crize sau despre a merge înainte cu cineva care vine cu soluții noi", a spus Haley.

Trump: Cu cât mă acuză mai mult, cu atât îmi cresc numărul de voturi

Cu multiple procese penale pe rol, inclusiv pentru tentativa de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020, Donald Trump a reușit să-și convingă suporterii că este o victimă a sistemului "controlat de stângiști".

Drept urmare, popularitatea sa a crescut odată cu numărul înfățișărilor la tribunal.

"Democrații radicali de stânga o susțin pe Nikki dintr-un motiv foarte simplu: este ușor de învins. Și vedeți asta în sondajele recente: îl învingem pe Biden la scor.

Probabil că până mâine voi mai fi pus sub acuzare de 3-4 ori. Vor continua să mă pună sub acuzare, iar asta îmi va crește numărul de voturi", a declarat Trump, la rândul lui, înainte de alegerile de marți.

O eventuală victorie a sa în New Hampshire ar încheia, practic, lupta pentru nominalizarea prezidențială în Partidul Republican.

Niciun candidat nu a pierdut nominalizarea după ce a câștigat alegerile primare în primele doua două state americane care găzduiesc acest proces de departajare electorală.

New Hampshire va desemna 22 de delegați, dintr-un total de 1.215, care vor decide oficial candidatul republican în luna iulie.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile