Antena 3 CNN Externe Donald Trump și-a derutat susținătorii la un miting de campanie. Fostul președinte a dansat stângaci pe scenă o jumătate de oră

Donald Trump și-a derutat susținătorii la un miting de campanie. Fostul președinte a dansat stângaci pe scenă o jumătate de oră

de Adrian Dumitru    |   

Donald Trump a fost în centrul unui nou eveniment bizar la unul dintre mitingurile sale de campanie – după ce sesiunea de întrebări și răspunsuri a fost deraiată de un incident în public, unde unul dintre susținătorii săi a avut o urgență medicală și a fost scos pe targă din incintă, fostul președinte a încercat să revină pe făgașul obișnuit al evenimentului, în să doar câteva moment mai târziu, un al doilea incident medical a deraiat complet situația, relatează The New York Times. În loc să încerce din nou să reia programul obișnuit al întâlnirii de tip Town Hall, Trump s-a decis să improvizeze – fostul președinte a cerut să se pună muzică și a dansat stângaci pe scenă timp de 30 de minute în timp ce susținătorii săi priveau derutați.

Donald Trump a dansat vreme de 30 de minute pe piese precum „YMCA” sau „Hallelujah”, a privit un clip video cu Sinead OConnor, a mai dansat un pic pe muzica lui Elvis Presley, după care a plecat de pe scenă să dea mâna cu puținii susținători ai săi care mai rămăseseră în sală.

Sesiunea neașteptată de muzică și dans este cel mai nou bizar deznodământ al unui eveniment politic pe „teritoriu propriu” – Donald Trump și-a organizat mitingul în Dakota de Sud, un stat profund republican condus de guvernatoarea Kristi Noem, o cunoscută apropiată a fostului președinte.

Cu un public prietenos, format din republicani și susținători duri ai săi, Trump a trecut printr-o serie de întrebări simple cu răspunsuri în care a insultat-o din nou pe Kamala Harris și a vorbit despre economie și imigrație, domeniile în care are un avantaj electoral în fața democraților.

După aproximativ 30 de minute, atmosfera s-a schimbat brusc – doi oameni din mulțime au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce ar fi leșinat. Medicii au oferit primul ajutor, iar în condițiile în care părea că atmosfera devine tensionat, Trump le-a cerut angajaților săi să pună o versiune a cântecului „Ave Maria”.

Câteva minute mai târziu, după ce una dintre persoanele cu probleme au fost scoase din sală pe targă, Kristi Noem a încercat să readucă situația la normal și să revină la sesiunea de întrebări și răspunsuri, însă eforturile ei au fost oprite din nou brusc. Încă o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar după ce ea s-a ridicat și a plecat, Trump a cerut să se pornească aparatul de aer condiționat, în timp ce Noem a încercat să facă o glumă despre inflație spunând – „Nu cred că-și permit, domnule președinte”.

După ce a încercat să vorbească din nou de imigrație, Trump a cerut să se pună din nou „Ave Maria”, iar după ce melodia s-a terminat, fostul președinte a decis să renunțe la sesiunea de întrebări după doar cinci răspunsuri.

„Haideți să nu mai punem întrebări. Să ascultăm niște muzică. Să facem un spectacol cu muzică... Cine naiba vrea să audă întrebări, nu-i așa?”, a spus el.

Mulțimea a răspuns aprobator, iar angajații fostului președinte au pornit un playlist care a rulat vreme de 30 de minute, timp în care Trump a dansat stângaci, în timp ce susținătorii săi filmau cu telefoanele sau priveau derutați, fără să înțeleagă dacă evenimentul s-a încheiat sau nu. În timp ce muzica continua, iar Trump dansa pe scenă, oamenii au început să plece. La final, Trump a făcut cu mâna, și-a ridicat pumnul în stilul său obișnuit și a plecat de pe scenă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile