Antena 3 CNN Externe Donald Trump: Comey nu a demonstrat complicitatea cu Rusia, nici obstrucţionarea justiţiei

Donald Trump: Comey nu a demonstrat complicitatea cu Rusia, nici obstrucţionarea justiţiei

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 23:56 09 Iun 2017 Modificat la 23:56 09 Iun 2017

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că mărturia fostului director al Biroului Federal de Investigaţii, James Comey, în faţa Senatului SUA nu a demonstrat complicitatea membrilor campaniei sale cu Rusia şi nici obstrucţionarea justiţiei din partea sa. 

Întrebat dacă există înregistrări ale discuţiilor sale între patru ochi cu Comey, Trump a promis că va răspunde "în viitorul foarte apropiat". 

Comey "a confirmat multe din cele spuse de mine şi alte lucruri care nu erau adevărate", a comentat Trump, într-o conferinţă de presă comună, la Casa Albă, cu preşedintele României, Klaus Iohannis, mărturia fostului director al FBI în faţa Comisiei pentru Informaţii a Senatului SUA în care Comey l-a acuzat pe liderul de la Casa Albă că a minţit cu privire la motivele pentru care a fost demis, la 9 mai. 

Trump a reluat declaraţia pe care o postase în cursul zilei pe Twitter, cu privire la Comey: "Este un informator (leaker, în lb. engleză - n.r.)". "Dar vrem să revenim la conducerea măreţei noastre naţiuni", a declarat Trump, care a apreciat că această controversă este "doar o scuză" a democraţilor care au pierdut alegerile prezidenţiale. 

Totodată, Trump s-a declarat "sută la sută" pregătit să depună mărturie sub jurământ şi a dezminţit că i-ar fi cerut lui Comey să renunţe la ancheta cu privire la fostul consilier pe probleme de securitate naţională, Michael Flynn. 

Înainte de audierea în Congresul SUA, James Comey a furnizat presei o notă internă privind dialogul direct cu preşedintele. Acesta îi sugerase printr-un mesaj pe Twitter să fie reţinut în declaraţii: "James Comey ar face bine să spere că nu există 'înregistrări' ale conversaţiilor noastre înainte de a începe să strecoare informaţii presei!" a scris preşedintele. În cursul audierii sale în comisia Senatului, fostul şef al FBI a declarat că acest mesaj l-a făcut să îi ceară unui prieten apropiat, profesorul de drept Daniel Richman de la Universitatea Columbia, să furnizeze presei conţinutul notei respective, sperând că astfel va determina numirea unui procuror special pentru ancheta legată de Rusia. 

Sursă: Agerpres
Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole