Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Donald Trump a anunțat că îi va acorda un „interviu important” lui Elon Musk lunea viitoare

Donald Trump a anunțat că îi va acorda un „interviu important” lui Elon Musk lunea viitoare

de Andreea Ştefan    |   

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, a anunțat marți că va fi intervievat lunea viitoare de Elon Musk, miliardarul care conduce Tesla și SpaceX, potrivit CNBC.

Discuția planificată a fostului președinte cu Musk are loc după ce candidatul democrat la președinție și vicepreședintele Kamala Harris l-a ales pe guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, drept contracandidat. De asemenea, urmează dezvăluirea unor investigații privind un comitet de acțiune politică care susține Trump și pe care Musk spune că l-a creat.

„Luni seară voi face un interviu important cu Elon Musk - Detaliile vor urma!" a scris Trump într-o postare pe Truth Social.

Luni, Consiliul electoral din Carolina de Nord a declarat pentru CNBC că a deschis o investigație asupra America PAC, un comitet de acțiune politică pe care Musk a declarat că l-a creat, după ce a primit o plângere conform căreia grupul colecta date personale de la utilizatorii site-ului și nu îi ajuta pe utilizatori să se înregistreze la vot, așa cum a promis.

Practicile America PAC, care sprijină candidatura lui Trump, sunt, de asemenea, urmărite de biroul procurorului general din Carolina de Nord și de secretarul de stat din Michigan.

Musk este, de asemenea, proprietarul companiei de social media X, care era cunoscută anterior sub numele de Twitter, atunci când compania era deținută public.

Trump a fost ani de zile un utilizator avid de Twitter înainte ca site-ul să îi interzică contul pentru că a incitat o mulțime de susținători ai săi la revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul Statelor Unite.

Interdicția a fost ridicată după ce Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

În ciuda acestui fapt, Trump folosește Truth Social pentru mesajele sale din social media. Compania este deținută de Trump Media, o companie tranzacționată public al cărei acționar majoritar este fostul președinte.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile