Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică Doliu în muzica românească! Marian Manoliu, fost chitarist al trupei Compact, a murit la 63 de ani

Doliu în muzica românească! Marian Manoliu, fost chitarist al trupei Compact, a murit la 63 de ani

Este doliu în lumea muzicii românești! Marian Manoliu, chitaristul din prima componenţă a legendarei formaţii rock "Compact" a încetat din viaţă. Regretatul artist, cunoscut şi sub numele de "El Mano" avea doar 63 de ani, scrie bzi.ro.

De-a lungul carierei sale, muzicianul a urcat pe scenă alături de toate numele importante ale pop-rockului românesc începand cu 1974 când a apărut în Semnal M şi Actustic T 74. Vestea care a îndoliat întreaga ţară, nu doar colegii de breaslă a fost dată de fostul său coleg de trupă, Costi Catamasan, cel care a înfiinţat, alături de Teo Peter, trupa Compact, dar şi de Ştefan Nagy de la Semnal M.

Formația Compact a luat ființă în 1977, în Cluj-Napoca, având ca membri pe: Marius 'Bubu' Luca - chitară, voce; Cornel Moldovan - chitară, voce; Ladislau Balazs - tobe; Constantin Cămărășan - chitară; Teo Peter - bas. Debutează pe scena Clubului Universității. În decembrie 1977, participă la Galele 'Săptămîna' din București, unde lansează piesa 'Spații', semnată de Cornel Moldovan.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile