Antena 3 CNN Life Știinţă Douăsprezece date pe care trebuie să le ștergi de pe Facebook imediat

Douăsprezece date pe care trebuie să le ștergi de pe Facebook imediat

2 minute de citit Publicat la 13:40 12 Apr 2018 Modificat la 13:40 12 Apr 2018

În urmă scandalului Cambridge Analytica mulți utilizatori Facebook și-au șters contul. Dacă totuși ai decis să continui să folosești rețeaua de socializare, iată care sunt datele pe care ar trebui să le ștergi pentru a îți păstra datele private: 

1. Ziua de naștere: ziua ta de naștere este o parte a unui puzzle important, care include și numele și adresa ta, cu care cei interesați pot accesa mai ușor contul tău bancar și detaliile personale. 

2. Numărul de telefon: poți avea parte fie de un admirator care încearcă să te sune sau de cineva care te harțuieștie prin telefon. Nu risca și șterge-ți numărul de telefon de pe Facebook. 

3. Majoritatea „prietenilor”: din sutele de prieteni de pe Facebook, foarte puțini sunt prieteni și în lumea reala, iar pentru a diminua orice risc de invadere a vieții personale, este bine să fii prieten  doar cu aceștia. Șterge necunoscuții din listă.  

4. Fotografii ale copilului tău sau ale unui membru tânăr al familie: nu este bine să publici poze cu minori și trebuie să iei în considerare că odată postate, acestea vor rămâne pe Internet. Gândește-te bine la ce imagine vor acești viitori adulți să aibă publicate în mediul online. 

5. La ce școli merg copii: ultimul lucru pe care îl dorești este că un posibil prădător sexual să știe unde meg copii tăi la școală.  

6. Orice servicii de locație: servciul care îți urmărește locația este activat automat pe telefoanele mobile. Mergi în setări și dezactivează-l, pentru a nu fi urmărit. 

7. Șeful tău: nu este necesar ca șeful tău să vadă toate pozele personale și cum te-ai distrat în weekend. Dacă nu ai cum să îl scoți de la prieteni, ascunde aceste postări.  

8. Adresa unde ai făcut o poză: oamenii uită faptul că atunci când pui locația, îți dai automat adresa de acasă, unde muncești și unde ieși în oraș.  

9. Când și unde pleci în vacanță: când postezi date referitoare la o vacanță le dai automat hoților informații legate de unde vei fi și ce vei face. Unele companii de asigurări de călătorie nu vor acoperi costurile unui furt dacă ai postat aceste informații pe conturile de socializare. 

10. Statutul de relație: nu este o idee bună, iar dacă relația nu merge, va fi întodeauna acolo să îți amintească ce nu a mers bine în viața ta. 

11. Carduri: nu posta niciodată datele cardurilor bancare sau poze cu acestea.  

12. Poze cu biletele de zbor: codul de bare de pe fiecare bilet este unic și poate fi extrem de ușor de copiat, folosit pentru a-ți găsi datele personale.

Sursă: The Independent  
  

Etichete: Securitate Facebook
Citește mai multe din Știinţă
» Citește mai multe din Știinţă
TOP articole