Antena 3 CNN Actualitate Salvamontişii au salvat doi turişti rătăciţi pe munte. I-au găsit înfriguraţi şi speriaţi - VIDEO

Salvamontişii au salvat doi turişti rătăciţi pe munte. I-au găsit înfriguraţi şi speriaţi - VIDEO

Alţi doi turişti, rătăciţi de data aceasta în Bucegi, au fost recuperaţi de pe munte. Cei doi, tată şi fiu, s-au pierdut în timp ce coborau de la Cota 1400 şi au ajuns într-o zonă considerată foarte periculoasă. Salvamontiştii i-au găsit după o oră, dezorientaţi şi speriaţi. Pentru că riscau să se accidenteze, ei au fost scoşi cu ajutorul corzilor.

Bărbatul şi băiatul său au coborât de la Cota 1400, prin pădure, numai că nu au ţinut cont de marcaje, au rătăcit poteca şi au ajuns pe Valea Peleşului, o zonă extrem de periculoasă, cu pante abrupte şi zăpadă mare. Au văzut că nu mai pot înainta şi, cum nu erau antrenaţi şi nici nu aveau echipament special, au sunat la 112 şi au cerut ajutor.

Şi nu sunt singurii care au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor. Pe pârtia de schi de la Târle, un schior şi-a fracturat braţul drept, după ce s-a aventurat cu viteză pe zăpadă. Iar un altul a intrat cu placa de snowboard într-o instalaţie care produce zăpadă artificială şi s-a tăiat la picior.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să fie precauţi pe munte.

 

Subiecte în articol: Sinaia munte salvati salvamontisti Bucegi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile