Antena 3 CNN Actualitate Doi tineri din Argeș, reținuți pentru că au falsificat adeverințe medicale. Unul dintre ei le folosea ca să-și motiveze absențele

Doi tineri din Argeș, reținuți pentru că au falsificat adeverințe medicale. Unul dintre ei le folosea ca să-și motiveze absențele

de Bianca Chirilă    |   

Doi tineri de 18 şi 24 de ani din Argeş sunt cercetaţi de către poliţişti pentru că au falsificat adeverinţe medicale cu care cel de 18 ani îşi motiva absenţele. Poliţiştii au făcut percheziţii şi au găsit ştampile, parafe, dar şi unităţi de calcul şi de stocare date.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, în dimineaţa zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în Piteşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Din cercetări s-a stabilit că în cursul anului 2024, un tânăr de 22 de ani ar fi falsificat mai multe adeverinţe medicale”, a transmis, vineri, IPJ Argeş.

Sursa citată a precizat că, totodată, în urma investigaţiilor efectuate a fost identificat şi un tânăr de 18 ani, din Piteşti, care ar fi folosit patru adeverinţe medicale false, pentru a-şi motiva absenţele la liceul unde învăţa.

„În urma percheziţiei au fost descoperite şi ridicate mai multe ştampile, parafe, dar şi unităţi de calcul şi de stocare date, folosite la contrafacerea adeverinţelor. Cei doi tineri au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, iar în urma administrării materialului probator, a fost dispusă reţinerea acestora pentru 24 de ore, urmând să fie să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a mai transmis sursa citată.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile