Antena 3 CNN Externe Mapamond Doi soți cu o clinică de înfrumusețare și-au păcălit clienții că au o mașină a timpului cu care îi pot întinerii

Doi soți cu o clinică de înfrumusețare și-au păcălit clienții că au o mașină a timpului cu care îi pot întinerii

de Daniela Chihaia    |   

Un cuplu din India este căutat de poliție pentru că a înșelat zeci de naivi care i-au crezut că au o „mașină a timpului de producție israeliană” cu care îi poate întineri. Soții au spus că, cu ajutorul acestei mașini, au transformat o persoană de 60 de ani în una de 25.

Rajeev Kumar Dubey și soția lui, Rashmi Dubey, au reușit una dintre cele mai incredibile escrocherii din istoria omenirii. Cuplul indian deținea un centru de terapie în Kanpur, statul Uttar Pradesh din India, unde i-au convins pe oameni că îmbătrânesc rapid din cauza aerului excesiv de poluat și au susținut că ar putea inversa procesul cu ajutorul unei „mașini a timpului făcute de Israel” și cu oxigenoterapie. Familia Dubey este suspectată că a înșelat mulți bătrâni care căutau o modalitate de a-și recăpăta forma din tinerețe, iar cu asta au câștigat 4,1 milioane de dolari, potrivit presei indiene.

„Au oferit pachete de câte 10 sesiuni pentru 6.000 de rupii (72 de dolari) și pachete speciale de 90.000 de rupii pentru perioade mai lungi", a declarat ofițerul de poliție Anjali Vishwakarma pentru NDTV, care a mai spus că cei doi soți și-au transformat escrocheria într-o schemă piramidală, promițându-le oxigen gratuit și sesiuni de terapie gratuite clienților care aduceau la clinică alți clienți noi. 

Renu Singh, una dintre victimele credule, a depus o plângere la poliție în care a spus că a fost înșelată cu 21.000 de dolari, dar n-a întinerit deloc. Poliția estimează că sute de oameni au fost înșelați în total cu 4,1 milioane de dolari, însă până acum s-au obținut dovezi în aproximativ 30 de cazuri ale unor persoane care se așteptau să întinerească.

Nu este clar cum au reușit Rajeev și Rashmi Dubey să convingă atâția oameni că ar putea inversa efectele îmbătrânirii, dar victimele care au fost audiate până acum au spus că li s-a promis rezultate vizibile în câteva luni, datorită mașinii miraculoase a timpului importată din Israel. De asemenea, soții au susținut că ar putea inversa îmbătrânirea cu până la 20 de ani și chiar pot repara organele interne bolnave.

Poliția indiană i-a dat în urmărire pe cei doi soți și au notificat toate aeroporturile din țară cu privire la posibila lor fugă, însă din anchetă rezultă că aceștia au părăsit deja țara cu tot cu banii încasați de la victime.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile