Antena 3 CNN Emisiuni Agricool Doi români au dat lovitura cu un produs unic în Europa, pe care îl produc într-o mică făbricuţă la Buzău

Doi români au dat lovitura cu un produs unic în Europa, pe care îl produc într-o mică făbricuţă la Buzău

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 16:08 18 Mar 2023 Modificat la 14:58 20 Mar 2023

Povestea desertului Melinis a început în urmă cu zece ani, atunci când cei doi soţi, unul fizician şi celălalt chimist, au început să prepare pentru consumul propriu un fel de dulceaţă în care au adăugat miere. De atunci au continuat cercetările şi au brevetat acest produs unic în Europa.

Procesul de producţie este unul lent care durează chiar şi 30 de zile.

"Este un concept cu totul noul. De aceea am şi căutat un nume nou pentru că nu voiam să se confunde cu un gem, cu o dulceaţă, cu miere. Este ceva între dulceaţă şi miere, este un procedeu de conservare a fructelor, dar la temperaturi joase. Nu folosim fierbere, nu folosim pasteurizare", a povestit Daciana Taraşi, cea care a inventat produsul unic în Europa.

Cei doi soţi din Buzău au reuşit să iasă pe piaţă cu produsele lor în anul 2019. A fost nevoie de ani întregi pentru ca bunătăţile să fie apreciate la adevărata valoare şi au investit toate câştigurile într-o făbricuţă.

Citeşte şi: Un român a dat lovitura cu cea mai scumpă carne din lume. Un kilogram costă chiar şi 400 de dolari

"S-a născut într-o joacă. Ne plăceau produsele sănătoase, pe vale, aici unde suntem, se găseau fructe şi miere. Şi făceam nişte amestecuri de fructe cu miere şi la un anumit moment am pus problema cum am putea să le conservăm. Toată povestea care a însemnat de la lucru în cantităţi mici la cantităţi din ce în ce mai mari", a explicat Constantin Pascu.

În făbricuţa din Buzău se produs lunar în jur de 6.000 de borcane de Melinis în diferite sortimente cu cătină, gutui, goji, piersici, petale de trandafiri, afine sau zmeură, iar vânzarea se face exclusiv online.

În fabrică există un loc special în care sunt ambalate şi expediate toate comenzile. Mierea folosită la prepararea melinisului este una de foarte bună calitate, produsă de apicultori certificaţi.

Produsele astfel obţinute pot fi păstrate un timp îndelungat la temperatura camerei fără ca gustul sau textura să se schimbe.

Citește mai multe din Agricool
» Citește mai multe din Agricool
TOP articole