Antena 3 CNN Externe Doi români, arestaţi în SUA pentru că pretindeau că sunt bogaţi şi schimbau bijuteriile autentice cu altele false

Doi români, arestaţi în SUA pentru că pretindeau că sunt bogaţi şi schimbau bijuteriile autentice cu altele false

Doi români au fost arestaţi în SUA, acolo unde au înşelat o mulţime de americani în timp ce pretindeau că sunt bogaţi şi le vindeau bijuterii false.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Poliția din San Jose a anunțat arestarea a doi suspecți români, Mogos Constantin (35 de ani) și Renaldo Vaduva (19 ani). Aceștia sunt acuzați de furt, înșelăciuni și spălare de bani, vizând în principal persoanele în vârstă din comunitatea asiatică și indiană.

Suspecții, care vorbesc româna și engleza, adoptă o tactică de înșelăciune cu bijuterii, adesea schimbând bijuteriile autentice cu altele false, după ce abordează victimele în vehicule închiriate, predominant SUV-uri noi. Ofițerii au confiscat numerar, vehicule și dovezi relevante în urma perchezițiilor efectuate în reședințele din San Jose și Livermore.

Ofițerii au confiscat aproximativ 13.000 de dolari în numerar, trei vehicule și au găsit dovezi posibil legate de infracțiunile de înșelăciuni și schimb de bijuterii cu falsuri, înșelăciuni cu vehicule pe Facebook Marketplace, înșelăciuni cu carduri de credit și spălare de bani. 

În timpul conversației cu suspectul, acesta încearcă să-i mulțumească victimei prin oferirea de bijuterii false. De multe ori, aceștia schimbă bijuteriile adevărate cu bijuterii false și le luau cu forța pe cele autentice. Suspecții conduc frecvent SUV-uri noi închiriate.

Citeşte şi: O polițistă din Huși, prinsă la furat haine în mall. Tânăra s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să dea "lovitura" 

Modul de operare implică abordarea victimei într-un vehicul în timp ce se află afară sau pe trotuar. Adesea, în vehicul se află un șofer de sex masculin și una sau mai multe pasagere de sex feminin. Aceștia apelează apoi victima, pretinzând că au nevoie de indicații sau că este ziua lor de naștere

Conform cbsnews, poliția îndeamnă pe oricine care are informații suplimentare despre caz să contacteze detectivul Grodin de la Unitatea de jaf al Departamentului de Poliție din San Jose prin e-mail.

Subiecte în articol: furt calificat Bijuterii Confiscate
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile