Antena 3 CNN Externe Doi morți după ce un hotel dintr-o zonă pitorească din Germania s-a prăbușit. Un turist era în baie când podeaua s-a surpat sub el

Doi morți după ce un hotel dintr-o zonă pitorească din Germania s-a prăbușit. Un turist era în baie când podeaua s-a surpat sub el

de Georgiana Marina    |   

Două persoane au murit după ce un hotel din Germania s-a prăbușit parțial marți seară, iar altele sunt prinse sub dărâmături. Peste 250 de salvatori – pompieri, medici, polițiști -  sunt implicați în operațiunea majoră de căutare a supraviețuitorilor, scrie BBC.

Acoperișul hotelului s-a prăbușit marți în jurul orei 23:00, ora locală (21:00 GMT), ferestrele s-au spart, iar ultimul etaj s-a prăbușit de asemenea. Paisprezece persoane erau în hotel în timpul tragediei, potrivit poliției locale.

Un cuplu tânăr din Olanda care venise în vacanță a scăpat cu viață, fiind printre cei scoși de sub dărâmături, a declarat într-o conferință de presă de miercuri, inspectorul de pompieri Jörg Teusch.

[GAL layout="5"]

Cinci persoane au reușit să fugă la timp din clădire marți noaptea târziu, dar alte nouă au fost prinse sub moloz.

Presa olandeză a raportat că o femeie de 23 de ani din Urk și fiul ei bebeluș au fost salvați de asemenea miercuri dimineață și duși la spital. Soțul femeii, în vârstă de 26 de ani, a fost salvat și el, dar mai târziu, nu sunt informații cu privire la starea lui. Un turist cazat în hotel citat de SWR a povestit că era în baie când podeaua de sub el s-a prăbușit.

Două persoane sunt încă îngropate sub dărâmături, dar serviciile de urgență au spus că țin legătura cu ele.

Potrivit presei locale SWR, clădirea care fusese transformată în hotel data din anii 1600. Încă din 1980 a fost renovată de mai multe ori și i-a fost adăugat un etaj suplimentar. Hotelul ajunsese astfel să aibă două etaje.

Moselle Valley, unde se află hotelul, este o destinație turistică populară, renumită pentru podgorii și orașele pitorești.

Locuitorilor din apropiere li s-a spus să evacueze zona, deoarece sunt îngrijorări că imobilul s-ar putea prăbuși de tot.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile