Copreședintele PNL Alina Gorghiu și președintele PNL București Cătălin Predoiu au fost audiați în acestă lună, la DNA, în mari dosare de corupție. Cei doi au fost audiați ca martori.
Subiectul audierii celor doi grei ai PNL la Direcția Națională Anticorupție (DNA) a fost comentat sâmbătă, la emisiunea Q&A, de la Antena 3.
”Sunt citat ca martor”, a spus liberalul, fost ministru al Justiției, la venirea la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
El este audiat într-un dosar privind retrocedările ANRP.
Șeful PNL București Cătălin Predoiu a spus la ieșirea de la DNA, că a dat o declarație în legătură cu aplicarea unei proceduri de desemnare a unui reprezentant al Ministerului Justiție, pe vremea când conducea această instituție, și a arătat ce înseamnă această procedură.
”Am dat o declarație de martor în legătură cu aplicarea unei proceduri de desemnare a unui reprezentant al Ministerului Justiție într-un grup ministerial”, a declarat președintele PNL București, Cătălin Predoiu, miercuri, la ieșirea de la DNA.
Pe 7 martie, copreședintele PNL Alina Gorghiu a fost audiată ca martor, la Curtea de Apel București, în dosarul lui Mihail Vlasov.
Este vorba despre dosarul în care fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat mită unui parlamentar, pentru ca acesta din urmă să promoveze un anumit proiect de act normativ.
"Îmi menţin declaraţia dată la parchet. Nu ştiu cine a lucrat la acest proiect, nu ştiu cine este iniţiatorul. Pe agenda Parlamentului au mai fost două asemenea proiecte. Îl cunosc pe domnul Vlasov, îl ştiu ca preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie al României. Comunicarea cu domnia sa era una instituţională, nu vorbeam mai mult de două trei ori pe an. Am semnat susţinerea proiectului. În linii mari am citit proiectul dar nu în amănunt. Proiectul a fost respins în comisii şi în plen. Nu am urmărit îndeaproape", a declarat Alina Gorghiu.
Vlasov este acuzat că a cerut un milion de euro de la un om de afaceri, ca să-l ajute să câştige un litigiu la Curtea de Arbitraj Internaţional Bucureşti, instituţie care funcţionează pe lângă Camera de Comerţ.
Omul de afaceri este şi denunţătorul în acest caz.
După denunţ, Mihail Vlasov a fost prins în flagrant într-un restaurant din Bucureşti în timp ce primea 200.000 de euro.
Mihail Vlasov mai este cercetat şi în alt dosar, în care a fost pusă sub acuzare şi fiica sa. Acesta a fost trimis în judecată în dosarul în care apar numele unor politicieni la care ar fi apelat ca să-l ajute să treacă Oficiul Naţional al Registrului Comerţului în subordinea instituţiei pe care o conducea.