Antena 3 CNN Actualitate Doi copii lăsaţi nesupravegheaţi au ajuns cu o saltea în largul mării, în Eforie Nord

Doi copii lăsaţi nesupravegheaţi au ajuns cu o saltea în largul mării, în Eforie Nord

Cătălina Buzoianu
2 minute de citit Publicat la 20:01 12 Iul 2021 Modificat la 20:01 12 Iul 2021

Cei doi copii se jucau, în această după-amiază, pe plaja din Eforie Nord, şi au fost lăsaţi nesupravegheaţi de părinţi. La un moment dat, cei doi s-au urcat pe o saltea gonflabilă şi au fost purtaţi de curenţi în larg.

Un băiat de şapte ani a căzut în apă şi a fost la un pas să se înece, însă a fost scos la mal de salvamarii din Eforie Nord.

Ulterior, un elicopter SMURD l-a preluat pe copil şi l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru îngrijiri medicale de specialitate.

"Ținând cont de incidentul din această după-amiază, cand 2 copii au fost lăsați nesupravegheati in apa de către părinți cu o jucarie gonflabila, copiii au cazut de pe aceasta iar unul dintre ei, un băiat în vârstă de 7 ani a fost în pericol de înec, fiind salvat, i s-a acordat primul ajutor de către salvamari si echipajul Smurd Eforie si apoi a fost transportat la spital de către elicopterul Smurd.

Imploram părinții sa-si supravegheze de aproape copiii si sa ii însoțească în apa si totodata sa respecte indicatiile si steagurile arborate de salvamari.

Va multumim si va dorim un concediu placut si fara incidente!", se arată în postarea de pe pagina de Facebook - Salvamar Eforie Nord.

Amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei pentru alarmarea salvamarilor fără motiv, în Eforie

Primăria Eforie a adoptat o serie de măsuri pentru siguranţa turiştilor, la începutul acestui sezon estival, dar şi pentru a uşura activitatea salvamarilor.

Astfel, Consiliul Local Eforie a decis să sancţioneze următoarele fapte:

- apelarea, în mod nejustificat, la reprezentanții serviciului de salvare acvatică pentru căutarea în apă de persoane presupus dispărute de pe plajă;

- mutarea geamandurilor, balizelor sau a bilelor plutitoare în alte locuri decât sunt ancorate de către reprezentanții serviciului de salvare acvatică;

- utilizarea geamandurilor drept colac de salvare sau acoperirea lor cu diverse materiale astfel încât să împiedice vizibilitatea acestora.

Persoanele fizice vor fi sancționate cu amendă între 1.000 și 2.000 lei, iar cele juridice între 1.500 și 2.500 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează de către polițiștii locali Eforie sau de către alţi funcţionari publici încadraţi în Primăria Eforie şi împuterniciţi în acest scop prin dispoziţie a primarului.

Pe plajele din Eforie sunt amplasate 22 posturi de observare (foişoare), 2 baze de salvare nautică care asigură 11 patrule rapide (câte una pentru fiecare 2 posturi de salvare) şi 2 posturi de prim ajutor.

Programul zilnic de lucru este in intervalul 8.00 – 19.00 cu excepţia perioadei 16 iulie – 15 august inclusiv când programul zilnic este în intervalul 08.00-20.00.

Etichete: salvamar Eforie Nord
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole