Antena 3 CNN Actualitate Doi câini polițiști care au muncit 11 ani, scoși la licitație de Poliția Prahova. Până acum nu i-a vrut nimeni

Doi câini polițiști care au muncit 11 ani, scoși la licitație de Poliția Prahova. Până acum nu i-a vrut nimeni

Poliția Prahova a scos la licitație trei câini din rasa ciobănesc care timp de 11 ani au fost folosiți de oamenii legii în multiple misiuni pe care le-au efectuat, inclusiv percheziții și căutări ale evadaților și persoanelor dispărute, scrie observatorulph.ro.

Prima licitație pentru vânzarea animalelor a avut loc în data de 6 martie când prețul de pornire a fost de 400 de lei/câine, însă din cauza faptului că nimeni nu s-a înscris procedura a fost reluată în data de 21 martie, cu prețul de pornire de 325 lei/câine. Nici de această dată oamenii nu s-au arătat interesați de achiziționarea unui câine antrenat de polițiști, așa că joi, 6 aprilie, va fi organizată o nouă licitație la care prețul de pornire va fi de 240 lei/câine.

Cei doi frați, Tazz și Hercule au fost fătați în canisa proprie a IJP Prahova la data de 18 iunie 2006, iar în 2010 au participat la un curs de dresaj canin la Sibiu care a durat trei luni.

De atunci și până în prezent au participate la zeci sau poate chiar sute de misiuni alături de însoțitorii lor. Fie că a fost vorba de simple patrulări, măsuri de restabilire a ordinii publice, paza la meciurile de fotbal din Ploiești, percheziții sau căutări de evadați sau persoane dispărute, câinii polițiștii au fost folosiți la capacitate maximă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile