Antena 3 CNN Actualitate Justiție Doi adolescenţi i-au îngrozit pe anchetatori: Au torturat, tăiat şi bătut cu brutalitate un alt copil. Unul e infractor de la 8 ani

Doi adolescenţi i-au îngrozit pe anchetatori: Au torturat, tăiat şi bătut cu brutalitate un alt copil. Unul e infractor de la 8 ani

de Carmina Pricopie    |   

Un adolescent în vârstă de 14 ani a fost legat, bătut, torturat şi umilit de alți doi adolescenți de aceeaşi vârstă. S-a întâmplat într-un parc în judeţul Prahova. Poliţiştii care au instrumentat dosarul au fost şi ei șocați de brutalitatea presupușilor făptași, mai ales că unul dintre ei era infractor de la 8 ani. Carmina Pricopie, jurnalist de investigații Antena 3 CNN a aflat detalii exclusive despre modul cum operau minorii.  

Întrebată ce a îngrozit cel mai tare în acest caz, o sursă de la judecătoria Câpina a spus: 

„În primul rând, vârsta persoanelor implicate, gravitatea lor, premeditarea de către autori a celor întâmplate și tot firul evenimentelor în esență", a spus ea.

Pe 16 aprilie anul acesta, o mamă a sunat disperată la 112 să anunţe că băiatul său, în vârstă de 14 ani, a fost chinuit de doi copii de-o seamă cu el. Totul se întâmplase într-un parc din Prahova. La audieri, copilul a povestit fapte greu de imaginat.

„Cei doi au legat victima cu bandă idoliră de mâini și de picioare, dar și cu tricou și, în intervalul orar 18:00 – 18:50, au lipsit-o pe victimă de libertatea sa de mișcare, ținând-o în continuare imobilizată, timp în care au agresat-o fizic, în mod repetat și au umilit-o, tăindu-i părul din zona scalpului și a sprâncenelor, cu ajutorul unui aparat de tuns, împotriva voinței persoanei vătămate", transmite Judecătoria Câmpina

„Am stat de vorbă cu victima, i-am oferit tot suportul din partea instituţiei noastre și a fost redirecționat spre organele competente pentru a primi o consiliere specializată. Și bineînțeles că l-am asigurat că pentru orice nevoie noi vom fi acolo să-l ajutăm și să-l sprijinim în tot ce are nevoie", a spus Laura Bulei, şef Secție de Poliție Rurală Florești.

Copilul era sluţit, bătut, tăiat. Era în stare şoc

„Au lovit victima în mod repetat cu pumnii și cu picioarele, în zona feței și a corpului, au înțepat-o în zona membrelor inferioare cu un corp tăietor – înțepător (briceag cu lamă metalică) și ars-o cu țigara, în zona membrelor inferioare, cu urmarea producerii unor leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare aproximativ 5 – 6 de zile de îngrijiri medicale", a mai spus Judecâtoria Câmpina.

Copilul le-a explicat poliţiştilor cine sunt cei care l-au chinuit. Unul dintre presupuşii agresori era cunoscut de poliţişti.

Avea vârsta de 8 ani, însă până la vârsta de 14 ani acesta nu a putut fi tras la răspundere penală în cauza impunându-se prevederile articolul 113 alineatul 1 Cod Penal, respectiv de neimputabilitate a faptelor și fapt pentru care nu a putut fi tras la răspundere penală", a mai spus Laura Bulei, şef Secție de Poliție Rurală Florești

Unul dintre presupuşii agresori era cunoscut de poliţişti

La 8 ani a tăiat cauciucurile unei maşini. Apoi au urmat alte şi alte reclamații. 7 dosare în total au fost clasate până a împlinit vârsta de 14 ani. La începutul lui septembrie, adolescentul a fost condamnat pentru lipsire de libertate, loviri şi tâlhărie. I-ar fi luat şi telefonul victimei sale în parc.

 Magistraţii Judecătoriei Câmpina l-au obligat la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ, pentru o perioadă de 2 ani. Complicele său a primind o pedeapsă mai blândă: măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile