Antena 3 CNN Actualitate Documente explozive! Cum a ajuns România la mâna Rusiei

Documente explozive! Cum a ajuns România la mâna Rusiei

Cutremurul devastator din 1977 a lăsat România în beznă și la mila țărilor din jurul nostru, potrivit unor documente CIA declasificate recent. Dacă în unele documente americanii se temeau de capacitatea noastră de a ne plăti ajutoarele și de cum ne-au fost afectate sistemele de producție a gazelor și petrolului, în cel de mai jos, aceștia vorbesc extensiv de ajutorul pe care Rusia l-a acordat României, imediat după cutremur.

Într-un raport despre mai multe state se vorbește despre România și ajutorul pe care acesta l-a primit după cutremur. „URSS a donat echipament de construcții și materiale în valoare de 13 milioane de dolari pentru a ajuta România să își revină după devastatorul cutremur din 4 martie. Donația sovietică o depășește pe cea a Vestului, potrivit rapoartelor și termină speculațiile din București potrivit cărora Moscova nu va ajuta politicile independente ale României”, potrivit documentelor declasificate ale CIA.

Marea contribuție a Moscovei a fost o fabrică ce era capabilă să producă anual până la 80.000 de metri cubi de dale prefabricate din ciment.

Mai mult, pe Libertatea.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile