Antena 3 CNN Actualitate Document oficial. NATO cere suplimentarea intervenției la urgențe a României. Care este planul Guvernului

Document oficial. NATO cere suplimentarea intervenției la urgențe a României. Care este planul Guvernului

Un document oficial, semnat de un membru al Cabinetului Cioloș și prezentat de profit.ro, arată că experții NATO au subliniat, în discuțiile cu autoritățile române, “necesitatea imperioasă” a suplimentării capacității de intervenție în cazul unor dezastre naturale sau conflicte.

Specialiștii NATO au recomandat, în actualul context internațional, marcat de “accentuarea conflictelor și a tensiunilor politico-militare și sociale”, sporirea “capacității de reziliență” a sistemelor strategice naționale. Acest lucru presupune dezvoltarea unor capacități de intervenție suplimentare față de cele actuale, care să facă față cât mai bine unor situații de urgență de amploare.

În acest context, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne și-au planificat ca în 2016 să recepționeze 10 structuri de primiri urgență, iar până în 2018 să achiziționeze 1.650 de ambulanțe, precum și 5 elicoptere pentru SMURD.

 

Subiecte în articol: NATO
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile