Antena 3 CNN Actualitate Justiție Noi probleme penale pentru foştii generali SRI. Cătălin Hideg: „Îi numesc asasinii economici ai României"

Noi probleme penale pentru foştii generali SRI. Cătălin Hideg: „Îi numesc asasinii economici ai României"

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Foştii generali SRI au din ce în ce mai multe probleme penale. Procurorii DNA au extins urmărirea penală pentru Coldea şi Dumbravă, dar şi pentru avocatul Trăilă, în cazul primarului din Rovinari, cel care ar fi semnat un contract de consultanţă de 750 de mii de euro prin intermediul bunicii sale de 80 de ani. Banii au ajuns atât la Trăilă, prin firma lui de avocatură, cât şi direct la Florian Coldea. Totul pentru ca dosarul său să fie "optimizat" şi să scape de pedeapsă. 

În decembrie 2022, primarul din Rovinari a fost trimis în judecată într-un dosar al Parchetului European, pentru o presupusă fraudă de 3 milioane de euro din bugetul UE, sub măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune. Procurorii DNA susțin că în cursul anului 2023, primarul Robert Filip ar fi apelat la gruparea Florian Coldea – Dumitru Dumbravă – Doru Trăilă pentru a-şi rezolva problema din justiţie.

Robert Filip, spun procutorii, a platit suma de 234 de mii de euro, banii au ajuns in contul lu Doru Trailă, avocatul care i-a promis că îl poate ajuta cu această optimizare judiciară. Aceasta ar fi fost o primă tranşă din totalul de 750.000 de euro ceruţi de grupare. În schimbul sumei, primarul a fost lăsat să creadă că membrii grupării au influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile.

Coldea şi Dumbravă ar fi primit din banii de la primar prin intermediul firmei de avocatură a lui Trăilă. Societăţile lor au făcut contracte cu firma de avocatură, pentru asistență juridică, respectiv contracte de consultanță, pentru care au fost plătite.

Procurorii DNA au extins controlul judiciar şi pentru Florian Codlea, dar şi urmărirea penală pentru toți cei patru inculpați din dosar şi pentru constituire grup infracțional şi trafic de influenţă.

 "Generali împreună cu avocatul Trăilă își doreau și ei cu disperare banii de consultanță pentru asistența juridică. Deci, din acest moment îi numesc asasinii economici ai României și a ai oamenilor de afaceri din România", spune Cătălin Hideg, omul de afaceri care l-a denunţat pe Coldea la DNA. 

În cazul acestei extinderi, firmele urmărite penal pentru spălare de bani din acest dosar sunt companiile deținute de cei doi foști generali SRI – Strategic SYS și Wise Line Consulting, iar firmele aparținând oamenilor de afaceri Alexander Adamescu și Mihai Tufan sunt vizate de ancheta in rem pentru spălare de bani.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben