Antena 3 CNN Actualitate ULTIMA ORĂ! PEDEAPSA PROCURORILOR pentru Ghiță - Câți ani VREA DNA să îl trimită pe fostul deputat după gratii

ULTIMA ORĂ! PEDEAPSA PROCURORILOR pentru Ghiță - Câți ani VREA DNA să îl trimită pe fostul deputat după gratii

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 14:49 19 Sep 2017 Modificat la 14:49 19 Sep 2017

DNA solicită 10 ani de închisoare pentru Sebastian Ghiță, în primul dosar al acestuia, în care este implicat și fostul primar din Ploiești, Iulian Bădescu.

Aceasta este o pedeapsă aproape de limita maximă.

Sebastian Ghiță este acuzat, în acest dosar, de luare de mită și spălare de bani. Acesta este ultimul termen în dosarul pe fond.

În acest timp, Sebastian Ghiță este în Serbia, acolo unde procedura de extrădare deocamdată stagnează.

În iulie 2015, fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată de DNA pentru că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu. Concret, DNA susţine că, în anul 2013, Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat ilegal clubului Asesoft Ploieşti - deţinut de Ghiţă - o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. În schimbul acestei finanţări, Bădescu ar fi primit de la Ghiţă o casă în Ploieşti, în valoare de peste un milion de lei. 

Procesul a avut 30 de termene de judecată şi se afla aproape de final, însă la ultimul termen din 20 iunie 2017, când ar fi trebuit să se pună concluzii pe fond, cei trei magistraţi din complet, Ana Maria Dascălu, Ştefan Pistol şi Cristina Geanina Arghir, au decis să amâne judecarea dosarului, până când Sebastian Ghiţă va fi adus din Serbia, motivând că acesta trebuie să-şi spună ultimul cuvânt în sala de judecată, deşi avocaţii acestuia erau de acord ca el să fie audiat prin videoconferinţă. 

"Sebastian Ghiţă nu se află în România şi are restricţionat dreptul la mişcare. Completul de judecată consideră că trebuie să i se acorde timp inculpatului pentru a se prezenta în instanţă. Dreptul la apărare este un drept personal şi trebuie un proces echitabil", declara atunci preşedintele completului, Ana Maria Dascălu. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decide, marţi, dacă dosarele în care este judecat fostul deputat Sebastian Ghiţă se reia de la zero, în urma pensionării judecătoarei Ana Maria Dascălu

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole