Antena 3 CNN Actualitate Directorul unui muzeu de artă din București, acuzat de hărțuire sexuală. I-a trimis unei angajate o banană într-un plic

Directorul unui muzeu de artă din București, acuzat de hărțuire sexuală. I-a trimis unei angajate o banană într-un plic

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Mai multe angajate de la Muzeul Național de Artă din București au trimis memorii către Ministerul Culturii în care recalmau abuzuri comise de directorul instituției. În total au fost trimise șapte memorii (constrângeri de natură morală), iar unul dintre ele reclama abuzuri sexuale. Ultimul memoriu a fost trimis la Ministerul Culturii în luna aprilie, iar ieri acestea au fost redirecționate către cancelaria premierului Marcel Ciolacu. O angajată a spus că directorul, Cătălin Stegerean, o lua în brațe și i-a trimis o banană într-un plic negru.

Călin Stegerean, Directorul Muzeului de Artă: N-am trimis o banană. Am făcut un schimb de produse alimentare, pentru că aveam anumite preferințe la un moment dat de banane și, evident, la un moment dat, și eu am făcu la schimb același lucru. 

Jurnalist Antena 3 CNN: Cum i-ați oferit acest fruct?

Călin Stegerean, Directorul Muzeului de Artă: I l-am oferit pur și simplu, în cadrul unei discuții. 

Jurnalist Antena 3 CNN: Angajata a spus că a avut o conotație sexuală acest gest pe care l-ați făcut.

Călin Stegerean, Directorul Muzeului de Artă: Acum, nu știu, sigur că putem interpreta în fel și chip, depinde de persoana care interpretează. Știți foarte bine că a fost o lucrare de artă care s-a bucurat de o mare popularitate și care a reprezentat o banană lipită. Nu cred că putem extrapola la nivelul de care vorbiți. În cadrul relațiilor de serviciu, la un moment dat, vine momentul unei pauze de masă și atunci se servesc diverse produse. Eu nu cred că trebuie să facem un caz din acest lucru. 

Reacția Ministerului Culturii

Ministerul Culturii confirmă toate memoriile redactate de angajatele instituției, care au depus plângeri scrise și l-au acuzat pe directorul muzeului de abuz.

„În cadrul conflictului mai vechi din cadrul MNAR, au fost depuse la Ministerul Culturii 7 memorii (toate odată) în data de 19 aprilie 2024, care invocă disfuncționalități în activitatea instituției, discriminare, presiune și unul care se referă la acțiuni ce pot fi interpretate drept hărțuire cu tentă sexuală (memoriul 2313/19.04.2024), plus o sesizare a directorului economic (în data de 23.07.2024)”, a transmis Ministerul Culturii într-un comunicat.

Potrivit acestuia, ministerul va trimite corpul de control, urmând ca rezultatele să fie comunicate în perioada următoare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile