Antena 3 CNN Actualitate Justiție Directorul ORNISS, Marius Petrescu, chemat la DNA ca martor în dosarul lui Eugen Pârvulescu

Directorul ORNISS, Marius Petrescu, chemat la DNA ca martor în dosarul lui Eugen Pârvulescu

de M.P.    |   

Directorul ORNISS, Marius Petrescu, a fost chemat joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru audieri în dosarul senatorului Eugen Pîrvulescu, în calitate de martor, conform Agerpres.

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost pus sub urmărire penală de către DNA şi este cercetat într-un dosar în care este acuzat de instigare la cumpărare de influenţă.

Marius Petrescu este director al Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) de 22 de ani, adică  din anul 2002. Acesta şi-a păstrat funcţia sa în ciuda schimbărilor de guvern sau de preşedinte. 
 ORNISS este o instituţie importantă în securitatea națională, fiind responsabilă pentru accesul legal la informațiile clasificate pentru autorități și alte entități publice.

 Marius Petrescu este unul dintre cei mai longevivi funcţionari de stat aflaţi în fruntea unei instituţii importante dar foarte puţine lucruri despre el au ajuns în spaţiul public.

Importanţa ORNISS este dată nu doar de faptul că organizează evidenţa listelor şi a informaţiilor secrete de stat și decide cine are acces la ele în România, dar şi de faptul că toţi politicienii care acced la funcţii de sat au nevoie de certificat ORNISS.

Subiecte în articol: ORNISS DNA parvulescu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile