"Încă de la începutul focarului, Liu Zhiming, fără să țină cont de propria siguranță, a condus personalul medical al Spitalului Wuchang în primele linii ale luptei împotriva epidemiei", a anunțat Comisia de Sănătate din Wuhan. Dr. Liu "a avut contribuții semnificative în lupta pentru a preveni și a controla noul coronavirus", se mai arată în comunicatul comisiei, citat de New York Times.
Situația este extrem de critică, în condițiile în care peste 1700 de angajați ai sistemului sanitar din China au fost infectați cu coronavirus. Șase dintre ei au fost uciși de boală.
Printre ei se numără și doctorul Li Wenliang, considerat acum un erou de milioane de chinezi pentru că a fost printre primii care au avertizat în privința epidemiei, fiind și anchetat din această cauză.
După izbucnirea epidemiei, numeroase informații și imagini postate pe rețelele de socializare au arătat că medicii și asistentele din Wuhan, aflați în prima linie a luptei contra coronavirusului, lucrează până la epuizare, fiind prea puțini pentru a gestiona criza din epicentrul epidemiei. Armata chineză a trimis luni, în Wuhan, încă 1.200 de persoane din rândul personalului său sanitar, după ce, săptămâna trecută, 2.600 de medici militari au ajuns în epicentrul epidemiei.
Potrivit ultimei raportări zilnice, transmise marți, coronavirusul a mai provocat 98 de decese în China continentală, totalul ajungând la 1.868. De asemenea, au fost consemnate 1.886 de noi infecții, bilanțul epidemiei urcând la 72.436.