Antena 3 CNN Actualitate Locale Anchetă la Liceul Economic din Oradea, după ce directorul a cerut bani pentru festivitatea de absolvire

Anchetă la Liceul Economic din Oradea, după ce directorul a cerut bani pentru festivitatea de absolvire

Un director de școală din Oradea le-a cerut părinților câte două sute lei pentru ca festivitatea elevilor de clasa a XII-a să aibă loc.

de Alexandra Axinia    |   

Anchetă a Corpului de Control de la Ministerul Educaţiei la un colegiu din Oradea, după ce directorul le-ar fi cerut elevilor de clasa a XII-a câte două sute de lei de persoană pentru o ceremonie de absolvire fastuoasă. Directorul, care este şi consilier local, a fost înregistrat, la o şedinţă cu părinţii, în timp ce îi ameninţa că nu le va da diplome absolvenţilor în cazul în care nu vor plăti.

Totul a ieșit la iveală după ce directorul Liceului Economic din Oradea a fost înregistrat în timpul unei ședințe cu părinții elevilor de clasa a XII- a. Directorul le-a solicitat părinților câte 200 de lei pentru festivitatea de sfârșit de an. 

Mai mult decât atât, acesta le-a spus părinților că în cazul în care vor renunța să plătească acești bani, cel mai probabil copiii lor vor rămâne fără diplome. 

În momentul în care o mamă a contesta gestul directorului, spunând că este o formă de șantaj, directorul i-a spus că în viață trebuie să te supui. 

Întreg incidentul a ajuns la urechile șefilor din cadrul Inspectoratului de Învățământ din Bihor, care au dispus o anchetă. 

Pentru a se apăra, directorul a declarat că a cerut cei două sute de lei pentru ca festivitatea de sfârșit de an să nu aibă loc la un restaurant, unde prețurile sunt mai mari, ci în curtea școlii. 

Subiecte în articol: director bani elevi festivitate
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile