"La această ora vântul este destul de slab. Are o viteză medie în jurul a 10-12 km/oră și bate din sud-vest către nord-vest. O astfel de viteză destul de mică nu ar trebui să creeze probleme" a precizat Florinela Georgescu, la Antena 3.
"Pe de altă parte, pentru că vegetația din zona este foarte uscată, sigur că pot fi anumite probleme pentru a stinge, pentru a limita acest incendiu. Dar problemele nu sunt create de vânt. Nu estimăm ca în orele următoare să se intensifice mai mult de atât.
A plouat foarte puțin în București. Acest context este cel care favorizează răspândirea incendiului."
Nu se anunță precipitații în orele următoare, care ar putea ajuta la stingerea incendiului de vegetație, a mai anunțat directorul ANM.
UPDATE: 15.50 - Conform datelor furnizate de Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, valorile înregistrate la cele mai apropiate stații, respectiv B-4 (Berceni) și B-2 (Titan) nu indică depășiri ale valorilor limită pentru poluanții măsurați, transmite Agenția Națională de Protecția Mediului.
[GAL layout="5"]Estimări meteorologice privind circulația aerului în zona Delta Văcărești, Mun. București sector 4, 05.04.2022, orele 14:00- 21:00
Având în vedere simularile modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Delta Văcărești, Mun. București sector 4, se apreciază că cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări (viteze la rafală de până la 35...45 km/h), din direcție predominant vest-sud-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie și deplasare spre est-nord-est.
Incendiu puternic în Delta Văcărești. 10.000 de metri pătrați sunt în flăcări
Un incendiu de vegetație a izbucnit astăzi în Delta Văcărești, a anunțat ISU București-Ilfov.
Update 14:10: Traficul în zonă a fost restricționat.
Update 14:00: Locuitorii au primit un mesaj RoAlert prin care au fost avertizați de incendiu și de degajările uriașe de fum.
”Incendiu de vegetație în Delta Văcărești. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediile on-line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”.
Potrivit pompierilor, este afectată o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați.
La fața locului au fost trimise 7 autospeciale de stingere. Este o zonă în care se intervine greu, în special din cauza unui dig construit acolo. Cel mai probabil numărul efectivelor va fi suplimentat în minutele care urmează.