Antena 3 CNN Life "Diplomația panda". Bao Li și Qing Bao din China au fost urcați într-un Boeing 777 special închiriat cu destinația Washington

"Diplomația panda". Bao Li și Qing Bao din China au fost urcați într-un Boeing 777 special închiriat cu destinația Washington

de Georgiana Marina    |   

Doi panda sunt în drum din China spre Grădina Zoologică din Washington, moment care marchează o revenire mult așteptată a iubiților urși în capitala americană, scrie CNN.

Bao Li și Qing Bao, ambii în vârstă de trei ani, au părăsit luni seara, ora locală, baza de cercetare pentru panda din Dujiangyan, un oraș din apropierea habitatului natural al urșilor din munții din sud-vestul Chinei.

Ei au fost urcați marți dimineața într-un avion FedEx Boeing 777 special închiriat, numit „Panda Express”, cu destinația Washington.

„Am pregătit chifle de porumb, lăstari de bambus, morcovi, apă și medicamente pentru a ne asigura că nevoile lor sunt satisfăcute în timpul zborului”, a declarat Asociația China pentru Conservarea Faunei Sălbatice într-un comunicat.

Cei doi urși sunt primii panda pe care China i-a trimis la Washington în 24 de ani. Perechea de dinainte s-a întors în China cu puiul lor în noiembrie anul trecut, și a declanșat un val de tristețe la Grădina Zoologică Națională.

În ultimele 11 luni, sectorul grădinii zoologice dedicat urșilor panda, care atrăgea milioane de vizitatori, a fost goală. Acum, după o renovare care a costat un milion de dolari, sunt așteptați noii chiriași.

Diplomația panda, pe care China o reînnoiește cu SUA, este un moment rar în relațiile tensionate dintre cele două superputeri ale lumii – care au fost afectate de tensiuni legate de comerț, tehnologie, geopolitică.

Înainte de plecarea din baza Dujiangyan, panda au fost urcați în două camioane care așteptau. CNN a fost singura media străină care a asistat la plecarea lor.

Grădina Zoologică Națională a fost prima din SUA care a expus animalele rare și drăgălașe ca parte a „diplomației panda” a Chinei – un instrument strategic pentru a câștiga parteneri și a construi relații de lungă durată.

Subiecte în articol: panda China gradina zoologica SUA
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile