În cea de-a patra ediţie a emisiunii "Gătit la costum", sezonul 4, Ştefan Lungu l-a avut invitat special pe Dinu Iancu Sălăjanu, unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi interpreţi de muzică populară.
Artistul a gătit alături de Ştefan Lungu o ciorbă de varză acră cu afumătură. Reţeta nu este încadrată la preparatele preferate, însă aceasta se numără printre reţetele pe care mama îndrăgitului artist le pregătea în casă.
Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.
Dinu Iancu Sălăjanu, invitat special în ediţia 4 "Gătit la costum", sezonul 4
Ediţia cu numărul patru "Gătit la costum" din sezonul 4, a debutat cu un invitat pe măsură. Dinu Iancu Sălăjan, interpret de muzică populară din zona Ardealului, a fost invitatul lui Ştefan Lungu în ediţia din această sâmbătă.
Artistul de muzică populară a povestit despre anii copilăriei sale şi despre momentele unice care au marcat această perioadă frumoasă. "Copilaria noastră a fost foarte frumoasă. Sunt al patrulea fecior din familie. Acolo unde-s mai mulţi băieţi, există foarte multe amintiri. De Sfântul Gheorghe era o tradiţie. Ne udam cu apă între noi", a povestit artistul.
Chiar dacă nu a avut parte de o copilărie foarte ușoară, interpretul de muzică populară rememorează cu drag fiecare moment petrecut alături de părinții săi."De la 10 ani mulgeam bivolul şi apoi mergeam afară. Era foarte frumos şi aveam tare multe jocuri. Era un joc numit mâţa prin lemne. Treceam prin vârful copacilor şi ziceam că ne prindem unul pe altul".
În ceea ce priveşte muzică, interpretul a mărturisit că aceasta a făcut şi face parte din viaţa sa. "Muzica face parte din viaţa mea şi sper eu şi că din viaţa noastră, a tuturor."
Reţetă ciorbă de varză acră cu afumatură
Ingrediente
- 2 cepe;
- 1 ceapă verde;
- 1 morcov;
- rădăcină de păstârnac;
- ţelină;
- sos de roşii;
- sos dulce acrişor;
- sare şi piper;
- cimbru verde;
- mărar;
- usturoi;
- varza murată;
- zeamă de varză murată;
- ciolan afumat;
- foi de dafin.
Mod de preparare ciorbă de varză acră cu afumătură
Se căleşte ceapa şi toate rădăcinoasele. Se adaugă sarea şi piperul. Se lasă la călit şi se adaugă şi sosul de roşii, dar şi cel dulce acrişor. Se pune ciolanul tăiat bucăţele. Într-o oală adăugăm şi călitura. Se umple cu apă şi păstrăm zeama de varză. Se lasă la fiert pentru 25 de minute. Când ciorba este gata se adaugă pătrunjelul.
[GAL layout="2"]"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.
Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.