„Superalimentul de pe tărâmurile noastre”, la îndemâna oricui. Luptă împotriva cancerului și îmbunătățește vederea
Publicat acum 2 ore si 20 minute
Nutriţioniştii recomandă consumul de fructe şi legume, dar cu moderaţie. Un nou studiu arată că dieta vegetariană creşte riscul de boli de inimă şi cancer. Cercetătorii au descoperit că o dietă vegetariană urmată pe termen lung provoacă o mutaţie genetică. Aceasta îi face pe oameni vulnerabili la inflamaţii, arată Daily Mail.
Mutaţia îi face pe vegetarieni capabili să absoarbă mai uşor din plante acizii graşi necesari, dar stimulează şi producţia de acid arahidonic, care creşte riscul bolilor inflamatorii şi de cancer. Asta înseamnă că gena mutantă transformă acizii graşi în acid arahidonic. De asemenea, mutaţia impiedica producerea de Omega 3, care protejeaza organismul de boli de inima.