Acestea listează tipurile de fructe și legume care tind să fie cultivate cu cele mai putine și respectiv mai multe pesticide, pe baza celor mai recente numere disponibile.
Așa cum se întâmplă în fiecare an, se observa că cele mai multe produse „curate” din 2022 au o coajă rugoasă sau o coajă dură, care este îndepărtată înainte de a fi consumată si in acest fel nutrientii sta departe de pesticide si nu sunt alterati.
Topul acestor aimente este:
- Avocado: grasimi sanatoase, folati, Vitamine B
- Porumb dulce: fosfor, Vitamine B si fibre
- Ananas: bromelaina, antioxidanti, fibre
- Ceapa: potasiu, quercitina, acid folic
- Papaya: antioxidanti si papaina
- Mazăre dulce (congelată): fibre, Zinc si Vitamina E
- Sparanghel: flavonoizi, pollifenoli, vitamina E
- Pepenele galben: fibre, potasiu, antioxidanti
- Kiwi: actinidina, fibre, antioxidanti
- Varză: sulforafan, fibre
- Ciuperci: fier, proteine vegetale si fibre
- Mango: amilaze si beta caroten
- Pepene: licopen, cucurbitacin E, fibre
- Cartofi dulci: fosfor, fier si fibre
Mango, pepene verde și cartofi dulci sunt toate adăugări noi la lista din acest an, eliminând vinetele, broccoli și conopida pentru titlul de produse puriste testate. Aproape 70% dintre aceste probe de fructe și legume nu au avut reziduuri detectabile de pesticide după decojire.
Mostrele de avocado și porumb dulce au fost cele mai curate testate, iar mai puțin de 2% dintre ele au avut pesticide detectabile.