Antena 3 CNN Conținut plătit Dieta restrictivă pe care ți-ai impus-o îți face poftă constantă de dulce? Consumă câteva migdale

Dieta restrictivă pe care ți-ai impus-o îți face poftă constantă de dulce? Consumă câteva migdale

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 15:21 06 Oct 2023 Modificat la 15:21 06 Oct 2023

Această dorință ne face să ne îndreptăm atenția către diverse modalități de a slăbi, cel mai adesea diete restrictive.

Deși se dovedesc eficiente în pierderea în greutate, aceste diete au un dezavantaj major - pofta incontrolabilă de dulce, care apare din cauza fluctuațiilor de zahăr din sânge și a schimbărilor hormonale, ca urmare a restricțiilor pentru anumite alimente.

Cum pofta de dulce devine tot mai greu de îndurat, multe persoane cedează și intră într-un ciclu nesfârșit de dietă-cheat day. Dar știi că migdalele te pot ajuta să diminuezi pofta de dulce? Consumate cu moderație, acestea echilibrează nivelul glicemiei, oferindu-ți și o sursă de energie stabilă.

Înainte de a renunța la ideea dietei sau de a te supune impulsului de a consuma dulciuri este timpul să îți reevaluezi strategia și să incluzi câteva migdale în rutina ta zilnică.

Migdalele și poftele

Ori de câte ori ne supunem unei diete restrictive, organismul reacționează în moduri neprevăzute. Unul dintre cele mai comune semnale ale acestei adaptări este apariția poftei de dulce, ca reacție fizică la nivelurile scăzute de glucoză din sânge, sau psihologică, bazată pe privarea de anumite alimente. Astfel, migdalele pot fi un aliment de mare ajutor în contracararea acestor pofte.

Fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge aduc numeroase simptome neplăcute, precum oboseala, iritabilitatea și, desigur, poftele. Când glucoza din sânge scade, creierul caută surse rapide de energie, iar dulciurile sunt primul lucru.

Migdalele, prin conținutul ridicat de proteine, grăsimi sănătoase și fibre, contribuie la stabilizarea nivelurilor glicemice. Un alt motiv pentru care migdalele sunt eficiente în combaterea poftei de dulce este legat de capacitatea lor de a induce o senzație de sațietate. Grăsimile sănătoase și proteinele din migdale sunt digerate lent, menținând senzația de stomac plin pentru o perioadă mai îndelungată.

Aromele naturale care combat poftele

Sortimentele de migdale de la Biosano, în special cele crude, au o notă ușor dulceagă, capabilă să ofere satisfacția după care organismul tânjește, fără a recurge la alimente procesate sau pline de zaharuri. De asemenea, există și variante de migdale prăjite sau aromatizate (cu moderație la sare sau condimente), care pot satisface pofta de ronțăială sau de ceva sărat.

Cum integrăm migdalele în dietă?

Chiar dacă migdalele au numeroase beneficii pentru sănătate, ele conțin și un număr semnificativ de calorii. De aceea, ține cont de mărimea porției atunci când le consumi - o mână de migdale (aproximativ 23-28 de nuci) este considerată porția ideală.

Există nenumărate modalități de a introduce migdalele în dieta ta. Iată câteva sugestii:

  • Migdale crude- le poți consuma ca snack între mese;
  • Unt de migdale- este o alternativă sănătoasă la unturile tradiționale și poate fi folosit pe pâine integrală, în smoothie-uri sau ca dip pentru fructe;
  • În salate- pentru a adăuga textură;
  • În preparate de patiserie- făina tradițională poate fi înlocuită cu făină de migdale pentru a prepara prăjituri și biscuiți mai sănătoși.

Chiar dacă migdalele prăjite și sărate pot fi delicioase, cel mai bine este să le alegi pe cele crude pentru a beneficia la maximum de proprietățile lor nutritive. Procesul de prăjire poate distruge o parte din antioxidanții prezenți în migdale, iar sarea adăugată contribuie la un aport crescut de sodiu în dietă.

Păstrează-le corect! Datorită conținutului de grăsimi, migdalele pot deveni râncede dacă sunt păstrate în condiții nepotrivite. Asigură-te că le depozitezi într-un loc răcoros și uscat, de preferință într-un recipient ermetic. Dacă vrei să te bucuri de gustul lor mai mult timp le poți păstra în frigider sau congelator.

Etichete: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole